De kleine Geschiedenis van Haarlem voor Dummies

0

Op zaterdag 6 mei verscheen “De kleine Geschiedenis van Haarlem voor Dummies” van de Historische Vereniging Haerlem. Tijdens een feestelijke presentatie nam burgemeester Jos Wienen in boekhandel H. de Vries boeken het eerste exemplaar in ontvangst.

De kleine Geschiedenis van Haarlem voor Dummies biedt een beknopt overzicht van de rijke geschiedenis van Haarlem. Van kleine nederzetting aan het Spaarne en verdedigingspost van de graven van Holland groeide Haarlem uit tot een van de belangrijkste middeleeuwse steden van Holland. Wandelend door de binnenstad met dit boekje in de hand, kom je onder meer langs de Sint-Bavo, de 17e-eeuwse Vleeshal, de Waag, het Teylers Museum en het Frans Hals Museum.

Auteur Boudewijn van Os is bestuurslid van de Historische Vereniging Haerlem en nauw betrokken bij de stad.

 Het boekje is verkrijgbaar bij onder meer H. de Vries boeken voor €. 8,99.