Warme 60e Mars der Muzikanten op Grote Markt Haarlem

0

Mooie shows waren te bewonderen tijdens de zestigste Mars der Muzikanten op de Grote Markt in Haarlem. Diverse keren gaf het publiek een luid applaus voor de prestaties. De optredende korpsen waren Blij met Muziek, Jong Damiate en Damiateband uit Haarlem aangevuld met OBK uit Rhenen, Irene uit Ede en Advendo uit Sneek.

Cultuur wethouder Jur Botter van de Gemeente Haarlem had goed nieuws. Als het bestuur weer compleet is komt er ook een 61e editie van de Mars der Muzikanten en komt er misschien ook weer een tribune.

Het toegestroomde publiek bleef ondanks de hoog oplopende temperatuur met volle zon over de grote Markt tot en met de laatste noot genieten.

Zoals gebruikelijk tijdens de finale werd het koraal Abide with Me (Blijf bij mij Heer) gespeeld door OBK en Irene gevolgd door de signaal Taptoe uitgevoerd door Nicole van de Damiateband.

De taptoe werd vervolgens afgesloten met het Wilhelmus waarna de korpsen op eigen muziek de Grote Markt verlieten.

De Mars der Muzikanten werd mede mogelijk gemaakt door het Cultuur Stimuleringsfonds, Het Haarlemsch Muziekfonds, J.C. Ruigrok Stichting, Dr. Hofstee Stichting, Stichting Nut van het Algemeen, Spaarnelanden, Eurosound en de evenementenafdeling van de Gemeente Haarlem.

Een reportage van Foto Ad Schaap.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)