Expositie Noord-Hollandse landschapsschilderijen van Frans Buissink

0

In juli kunt u de fraaie collectie van bijna 30 olieverfschilderijen van kunstschilder Frans Buissink komen bekijken in de fraaie stijlkamers van Huis Leyduin, gelegen op buitenplaats Leyduin in Vogelenzang. Misschien in combinatie met een heerlijke zomerwandeling op de buitenplaats.

Buissinks’ werk bestaat voornamelijk uit kenmerkende Noord-Hollandse landschappen, zoals het Wad, de duinen en de polder van Noord-Holland waar hij zelf ook woont. Zijn schilderstijl ligt op de grens tussen werkelijkheid en abstractie, waarbij de vorm niets anders is dan een aanleiding voor een coloristisch avontuur: een langdurig zoeken en experimenteren met kleur en de nooit uitgeputte mogelijkheden van olieverf. De collectie is het bekijken meer dan waard.

De verkoopexpositie is gratis te bezichtigen tussen 10.00 en 16.00 uur op de volgende data in juli (wijzigingen voorbehouden): 11 juli, 12 juli, 14 juli, 17 juli, 21 juli, 26 juli en 28 juli. De openingsdata vindt u ook op www.gaatumee.nl.

Frans Buissink, geboren in 1943 studeerde af bij IVKNO in Amsterdam, de latere Rietveld Academie. De Spaarndamse schilder Leen Spierenburg, leerde hem de fijne kneepjes van het impressionistische schilderen. Hij exposeerde o.a. bij het Kunstenaars Centrum Bergen, galerie het Posthuys op Texel, Pilat & Pilat, de Appelhaven, Pulchri Studio, Katwijker Museum, de Grote Kerk van Veere en in Snug Harbour in New York.

Huis Leyduin: U vindt de parkeerplaats van Huis Leyduin aan de Woestduinweg 4, 2114 BG Vogelenzang. Vanaf hier is het enkele minuten wandelen naar het grote huis. Volg de pijlen Zalen Huis Leyduin.

Info
Kosten: Gratis entree. U kunt bij Gasterij Leyduin (ca 100 meter voorbij het huis) terecht voor een hapje en een drankje.

Meer informatie over de kunstenaar vindt u op www.fransbuissink.nl.

Delen maar! :)
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   
 •   
 •  
 •  
Vorig artikelDageraad van industrieel Noord-Holland
Volgend artikelRondleidingen in de Koepel
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.