Seizoen Haarlem Night Skate 2017 white afgesloten

0

Het zit erop…

Op zaterdag 22 juli was de laatste Haarlem Night Skate van 2017. Traditie getrouw werd deze afgesloten met een white skate. De aandacht was bijna de gehele dag gericht op de buienradar. Kon de laatste Haarlem Night Skate van dit seizoen wel doorgaan? Uiteindelijk verdwenen ook de laatste vlekjes van de radar en kon gelukkig de night skate gewoon doorgaan.

Het werd een gezellige avond met extra muzikale ondersteuning vanaf de grote DJ-wagen van de Utrecht Skate Parade. De heenweg ging richting Bloemendaal en toen door naar Heemstede. De leuke pauzeplaats was bij het gemeentehuis van Heemstede. Na de pauze nog een royale lus door Haarlem als echte afsluiting. Na de finish stopte het deze keer niet want in het restaurant langs de ijsbaan ging de afsluiting over in een white party. Tot in de kleine uurtjes ging het feest door. Het was gezellig, dank voor jullie komst en hopelijk tot snel.

In 2018 weer verder?
Het seizoen zit er op! Wij gaan de evaluatiefase in. Kan de Haarlem Night Skate ook in 2018 weer worden georganiseerd? Aan de inzet van de vele vrijwilligers zal het zeker niet liggen. Maar kunnen wij ook in 2018 op de steun van de Politie rekenen? Zonder hen kunnen wij niet. En hoe krijgen wij komend seizoen de begroting weer rond? Waar grote evenementen als bijvoorbeeld de Haarlemse Honkbalweek duizenden euro’s van de gemeente mogen ontvangen hebben de kleine evenementen steeds vaker het nakijken. Wij gaan ontdekken hoe dit gaat en komen snel weer in de lucht met informatie. Eerst nog even nagenieten van een mooi seizoen. Tweewekelijks kwamen honderden deelnemers naar ons evenement en dat was fantastisch. Dank dus voor uw komst! Geniet van de zomer en tot snel!

Haarlem Night Skate in het kort
Iedereen die sportief is of zich sportief voelt kan meedoen aan de Haarlem Night Skate. Kunnen remmen is wel erg handig! Deelname is altijd gratis en vooraf inschrijven is niet nodig. Kom naar de start en rol lekker ontspannen twee uurtjes met ons mee. Je komt op plaatsen waar je als je zelf gaat skaten nooit komt. Samen met de politie Kennemerland en onze verkeersregelaars zorgen wij voor een veilige recreatieve tocht door de stad. Mede hierom staat de Haarlem Night Skate bekend als meest laagdrempelige evenement van de regio. Iedere editie heeft een andere route. Ook de pauzeplaatsen zijn iedere keer ergens anders. Wij rijden altijd op de openbare weg. Om dit veilig te laten verlopen krijgen wij ondersteuning van de Politie Kennemerland en hebben wij veel vrijwilligers die zich inzetten als verkeersregelaar (blocker). De Haarlem Night Skate is geen wedstrijd. Onder begeleiding van onze Piaggio Ape met muziek rollen wij als groep door Haarlem. Regelmatig is er een tussenstop om te groeperen en halverwege is een langere pauze. Tijdens deze pauze kan je bij ons ook een drankje kopen.

Een reportage van Foto Ad Schaap.