Opening 23e editie Haarlem Culinair door Burgemeester Jos Wienen

0

Burgmeester Jos Wienen opende op donderdag 3 augustus officieel de 23e editie van Haarlem Culinair. Op zaterdag en zondag komt daar nog de Speciaalbier Markt bij en op zondag ook de S.L.O.W. Markt.

De restaurants waren om 17.00 uur al begonnen met het ontvangen van de gasten. Rond 18.30 uur werden de koks bij elkaar geroepen en gaf burgemeester Wienen het startsein door het ontkurken van een speciale fles met confetti. Het is de eerste keer dat de ‘nieuwe’ burgemeester getuige is van wat de deelnemende restaurants de smul liefhebbers bieden. Ondanks de enorme storm werd de eerste Haarlem Culinair dag goed bezocht.

Dit jaar zijn er drie nieuwe restaurants: The Louisiana Lobstershack, Dodici en Olive Tree House. Oude bekenden zijn: Restaurant Fris, Restaurant ML, Ratatouille Food & Wine, Parels, Brick, Napoli, Sushi Time, Dijkers, Toujours en De Uitkijk.

Onder de Perfect Sky is de cocktailbar van het door HorecaUITmuntend uitgeroepen beste café van Haarlem: Bar Wigbolt. Bij de proeverij van Wines of Germany kan een kaasplank worden samengesteld van Tour de France. Daarnaast serveert de Scroppinoclub de Italiaanse scroppino en zijn er diverse ijssmaken van Gebo Gelato te proeven.

Wines of Germany en Kronenbourg 1664 zijn de hoofdsponsors van Haarlem Culinair en leveren de dranken voor de centrale bar. In de restaurants zijn diverse wijnen, waaronder minimaal een Duitse wijn en speciaalbieren aanwezig.

Vrijdagmiddag zal een vakjury een keuze maken voor de beste Duitse wijn-spijscombinatie. De restaurants bepalen zelf het gerecht en de Duitse wijn die in hun ogen het beste bij het gerecht past. De winnaar ontvangt De Smulpaap. Deze prijs wordt zaterdagmiddag om 17.00 uur uitgereikt. Openingstijden: donderdag 3 augustus 17.00 – 23.00 uur. Vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 23.00 uur. Op zondag is er tussen 20.00 – 22.00 uur live muziek.

Speciaalbier Markt
Naast de Jopenkerk op het Boereplein zal op zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 21.00 uur de Speciaalbier Markt worden gehouden. Op zaterdag met bieren van Bird Brewery, Crooked Spider, Lowlander Beer, Rock City Beers, SNAB bierbrouwers, Stanislaus Brewskovitch, Yellow Moon, Frontaal, Jopen, Poesiat & Kater, Uiltje Brewing Company, Van de Streek bier. Op zondag met bieren van Dampegeest, Bronckhorster Brewing Company, Brouwerij de Blauwe IJsbeer, Leidsche Bierbrouwerij, De Naeckte Brouwers, Oedipus Brewing, Oersoep Brouwerij, Pontus Brewing, Jopen, Van Moll Craft Beer, Walhalla Craft Beer, Ramsesr.

S.L.O.W. markt
Zondag staat de S.L.O.W. (Selectie, Lokale, Oorspronkelijke, Wereldproducten) markt van 12.00 uur tot 19.00 uur op de Botermarkt. Onder het motto ‘Eerlijk, puur en lekker’ gaat het tijdens Haarlem Culinair op zondag 6 augustus over het ‘langzame genieten’. Het S.L.O.W. evenement presenteert een smaakvolle en culinaire kijk op dit mooie gedachtengoed rond eten. Zo’n dertig producenten van eerlijke en kwalitatieve producten tonen in een gemoedelijke sfeer de vergeten groenten, kaas, en chocolade, welke zij met grote toewijding bereiden. De nadruk ligt niet op verkoop, maar op kennismaken en het geven van informatie door liefhebbers, voor liefhebbers. Slow, wat hier als synoniem voor kwaliteit wordt gebruikt, leeft al jaren erg bij de bezoekers van Haarlem Culinair.

Een reportage van Foto Ad Schaap.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)