Lunchconcerten met Andriessen en De Klerk in Museum Haarlem

0

In september organiseert De Andriessen/De Klerkstichting samen met Museum Haarlem lunchconcerten bij de Gasthuisexpositie Toondichters uit Haarlem. De programmering is spannend, want er worden werken gespeeld die niet regelmatig op de concertpodia te horen zijn, waaronder gelegenheidswerken en werken voor zeldzame bezettingen.

Zo zal op 16 september het Divertimento à Cinque voor fluit, hobo, viool, altviool en cello van Hendrik Andriessen ten gehore gebracht worden door Ensemble Divertente. Hieraan voorafgaand spelen zij enkele delen uit het Concert Spirituel. Dit concert wordt ingeleid door Eugenie van der Grinten.

Op 23 september speelt het Bamboefluit-Ensemble EGT het Divertimento van Albert de Klerk en Due Canzoni voor bamboefluiten en gitaar van Jurriaan Andriessen.

Op 30 september treedt het Ensemble Landru op in de bezetting hobo, blokfluit, fagot en contrabas. Zij zullen o.a. Interludium en Variaties over Noël “Joseph est bien marié” van Albert de Klerk spelen; gelegenheidswerken voor de familie, alsook een arrangement van Intemezzo XVIII van Hendrik Andriessen.

Info
Datum: 16, 23 en 30 september
Tijd: 12:30 – 13:00 uur
Het bijwonen van de lunchconcerten is gratis, maar voor het museumbezoek geldt de normale toegangsprijs.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)