BedtimeStories in het Spaarne Gasthuis

0

Voorlezen op de afdeling geriatrie

Vanaf donderdag 5 oktober komen professionele acteurs van BedtimeStories wekelijks op speelse wijze voorlezen aan patiënten op de afdeling geriatrie van het Spaarne Gasthuis.

Een ziekenhuis is niet de fijnste plek om te zijn. Dat hoeft ook niet, maar dan moeten er wel af en toe wat ontsnappingsmogelijkheden zijn. Voor kinderen zijn die er in het ziekenhuis meestal wel. Het Spaarne Gasthuis vindt het belangrijk daarnaast ook goed te kijken naar het aanbod voor oudere, vaak kwetsbare, patiënten. Zij liggen soms langer in het ziekenhuis en afleiding is dan zeer welkom.

Voorleeskoffer op maat
Daarom ging het ziekenhuis dankbaar in op het aanbod van BedtimeStories om voor te komen lezen. De professionele acteurs van BedtimeStories lezen op speelse wijze voor aan patiënten en bewoners van ziekenhuizen en zorginstellingen. Het voorlezen gebeurt 1 op 1 of in groepjes. Elke voorlezer heeft een speciaal ontworpen voorleeskoffer. Met inspirerende attributen, boeken, liefdesbrieven, poëziekaarten, recepten, muziekfragmenten, spelletjes en grapjes. Hierdoor ontstaat een levendige voorleessessie met veel interactie. De voorlezer helpt op die manier om het geheugen te prikkelen, positieve herinneringen op te halen en de fantasie wakker te maken. Mede daardoor is deze activiteit ook zeer geschikt voor patiënten met dementie.

Nancy Langbroek is activiteitenbegeleidster op de afdeling geriatrie in het Spaarne Gasthuis: “Ik ben ontzettend blij met deze samenwerking. Je even geen patient voelen en samen zijn in een verhaal. Ik verheug mij nu al op de reacties, de bewondering in ogen en de mensen te zien genieten. Dat is waar wij het uiteindelijk voor doen!

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)