Ontdek Haarlem in het nieuwe bezoekerscentrum van het stadhuis

0

Een stap over de drempel van het stadhuis, is een stap in geschiedenis van Haarlem. Het stadhuis is hét hart van de stad en daarom de perfecte plek om bezoekers van onze stad een warm welkom te geven.

De Gemeente Haarlem, het Noord-Hollands Archief, het Archeologisch Museum Haarlem en Haarlem Marketing hebben de handen ineengeslagen om in het stadhuis een ruimte te creëren die hét startpunt van een bezoek aan Haarlem wordt .

Op de verjaardag van Haarlem, op 23 november, opent in de zuidelijke ‘kelders’ van het stadhuis een gratis toegankelijk bezoekerscentrum dat naast de VVV zal opereren. De spectaculaire animatiefilm Haarlem in vogelvlucht is het pronkstuk van dit bezoekerscentrum. In beeld en geluid vliegt de kijker langs de vroegste bewoners van het gebied aan het Spaarne, de bouw van de Grote of St. Bavokerk, de gloriedagen van de Gouden Eeuw en de eerste Nederlandse spoorlijn tussen Amsterdam en Haarlem.

Op deze bijzondere plek in het stadhuis maken bezoekers in zes minuten kennis met de rijke geschiedenis van de stad en worden geïnspireerd om de cultureel-historische parels van de stad te ontdekken. Ook kan er geluisterd worden naar spannende verhalen die zich ooit afspeelden in de kelders van het stadhuis en zijn er verschillende objecten uit de animatie van dichtbij te bekijken.

Als aanvulling op dit bezoekerscentrum zijn ook een audiotour en wandeling op papier gerealiseerd, die de bezoekers langs een groot deel van de iconen uit de animatiefilm voeren.

Het bezoekerscentrum is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

- Advertentie -