Motorzegening Coast Riders Chapter bij Nieuwe Sint Bavokerk Haarlem

0

Op zondag 15 april zegende Pastoor Hein Jan van Ogtrop 75 motors van de Coast Riders Chapter. Een unieke en bijzondere gebeurtenis want nog niet eerder had de motorclub deze zegening ontvangen.

De leden hadden vooraf deelgenomen aan de Heilige Mis en meegekregen dat goede dingen doen voor anderen een mooie opdracht is. De uitnodiging voor de viering van Pastoor Hein Jan van Ogtrop (Plebaan) was duidelijk; “Iedereen is welkom. Het maakt niet uit of je nou wel of niet van het ‘houtje’ bent”. Na afloop van de dienst gingen de leden naar buiten om vervolgens één voor één onder de poort van de Basiliek door te rijden. Onder de poort was de zegening van de motor en rijder.

Het Coast Riders Chapter is een uit Harley-Davidson bestaande motorclub die zijn oorsprong vindt in de motorenwinkel West Coast Motors in Alkmaar. Als groep maken zij tochten door Nederland, Duitsland en de hoog- en laaglanden van Schotland. Het is relaxed rijden om zo veel mogelijk te kunnen genieten van je motor, de route en de gezelligheid van de groep.

In de Rooms-Katholieke Kerk is een plebaan de pastoor van een kathedraal. Hij vervult dan in naam van de bisschop, die ordinarius (formele titularis) van de kathedraal is, de zielzorgtaken van pastoor in de omliggende parochie. Hij is doorgaans tevens kanunnik, zetelend in het kathedraalkapittel.

Een reportage van Foto Ad Schaap.