Oude elektrische apparaten inleveren voor natuurspeelplek Haarlemmer Kweektuin

0

Haarlem doet mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste). Inwoners die vanaf 21 april 2018 e-waste inleveren op het milieuplein in Haarlem, kunnen punten sparen. Hiermee maken inwoners kans op mooie prijzen én maakt Stichting Haarlemmer Kweektuin kans op een cheque van €1.000,-.

Inwoners scoren punten als zij op het milieuplein aan de Ir. Lelyweg 51 in Haarlem e-waste inleveren. Via hun smartphone kunnen zij de punten verzilveren door in te checken op wecycle.nl/inleveren. Als zij op het milieuplein zijn, dan wordt dit herkend via GPS. Daarmee maken zij zelf kans op prijzen. Bovendien winnen de 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner een sponsorcheque van €1.000,- voor het goede doel.

Natuurspeelplek
Het goede doel waar in Haarlem voor gespaard wordt, is de natuurspeelplek bij de Haarlemmer Kweektuin in Haarlem Noord. Het plan is om een speelplek te creëren waarin jong en oud elkaar kunnen ontmoeten en waar gespeeld kan worden met de elementen uit de natuur. Met de aanleg van deze speelplek en de keuze in beplanting wordt bijgedragen aan het vergroten van de biodiversiteit in de Haarlemmer Kweektuin.

Doel
Het doel van de inleveractie is om het inleveren van vooral kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de milieustraat te stimuleren. Al het e-waste dat wordt ingeleverd op het milieuplein, laat Wecycle optimaal recyclen. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. De actie loopt tot en met 31 augustus 2018.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)