Bloemencorso geur- en kleurspektakel in Haarlem

0

De praalwagens van de Bloemencorso reden zaterdagavond Haarlem binnen. Na deze aankomst was een deel van de wagens zondag nog te bewonderen op de Gedempte Oude Gracht en de Nassaulaan van Haarlem en dit werd in grote getale gedaan. De stad stond het hele weekend in het teken van bloemen. Het thema van de versierde praalwagens was dit jaar “cultuur”.

Het ruim zeventig jaar oude corso is het enige in zijn soort dat is opgebouwd met voorjaarsbloemen als hyacinten, tulpen en narcissen. De kleurrijke praalwagens zijn ontworpen door Esther Noordermeer. Deze bloemsierkunstenaar is sinds twee jaar verantwoordelijk voor het bedenken van het uiterlijk van de praalwagens en de realisatie ervan.

Het corso van de Bollenstreek is in de loop van decennia uitgegroeid tot een internationaal bekend evenement. Het trekt jaarlijks een miljoen toeschouwers.

Een reportage van Foto Ad Schaap.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)