Zing-In met ode aan de koning én organist Teke Bijlsma

0

De Zing-In op Koningsdag in de Grote of St.-Bavokerk in Haarlem werd na vijftig jaar voor het laatst op piano en Müllerorgel begeleid door organist Teke Bijlsma. Hij dirigeerde een halve eeuw geleden voor het eerst de aubade met meer dan duizend kinderen op de Grote Markt. Voor de inmiddels 82 jarige Teke Bijlsma kost de klim naar het orgelklavier met 32 traptreden hem steeds meer moeite.

Na het overhandigen van een ingelijste “Blijk van Waardering” aan Teke door Frank Heerens voorzitter van het Oranje Comité Haarlem nam koor Blue Moon het muzikaal over. Een ode door Harry Haberts dirigent en oprichter van het koor geschreven op de melodie van ‘Kijk omhoog Sammy’ maakt dan: ‘Teke wil niet meer naar boven’.

Als Teke dan voor de laatste keer boven achter het majestueuze Christiaan Müllerorgel gaat zitten gaan alle registers open. Met machtige akkoorden uit hoofd en handen laat Teke Bijlsma een memorabel afscheid achter op dit prachtige instrument.

Een reportage van Foto Ad Schaap.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)