Lezing “Je bent al Gelukkig” met Paula van Liere

0

Je bent van harte uitgenodigd om op zondag 6 mei 2018 aanwezig te zijn bij de lezing van Paula van Liere, over het vinden van geluk in het leven.

Van 14.00 tot 16.00 spreekt Paula in het Rosenstock Huessy Huis (Hagestraat 10) op verzoek van Ananda Nieuwetijdswinkel over de moeilijkheden die wij onszelf aanpraten als het gaat om het vinden van geluk en zingeving in het leven. En hoe het anders kan. Entree is €15 in de voorverkoop en kaarten zijn te krijgen aan de kassa van Ananda (Gierstraat 8) of via www.ananda.nl.

Paula haar nieuwe boek ‘Dit is Geluk’ haakt in op de levenslessen van haar zenleraar Cuong Lu. Deze gaat ervan uit dat je niets te doen om gelukkig te zijn. De moeilijkheid is echter dat dit haaks staat op onze gewoonte van het denken. We denken dat we er iets voor moeten doen. En dat geluk altijd samengaat met een fijn gevoel. Dat is een groot misverstand en daardoor zien we het geluk dat er wél is, vaak over het hoofd.

Er is gelukkig een gebied in ons waar we altijd naartoe kunnen. In dat gebied is stilte, stilte van denken. Er is daar ruimte voor verdriet, vreugde, boosheid, mededogen, angst, liefde, eenzaamheid en verbondenheid. Alles kan daar zijn. Hoe je dit gebied in jezelf vindt, vertelt Paula deze middag.