Herdenkingsconcert na de 2 minuten stilte [foto’s + video]

0

Alain Clark stond vrijdagavond 4 mei met het Kennemer Jeugdorkest op het hoofdpodium tijdens het elfde jaarlijkse Herdenkingsconcert in de Haarlemmerhout.

Het Herdenkingsconcert is al jaren een vast onderdeel in aanloop naar BevrijdingsPop. Op 4 mei werd na de Nationale Herdenking op de Dam, op het hoofdpodium van Bevrijdingspop een klassiek concert met popinvloeden uitgevoerd. De Nationale Herdenking op de Dam was voor aanvang van het concert via grote schermen op het veld te volgen.

Wanneer kom je in verzet en wanneer staak je verzet?”, dat was de overweging die Simon Raedts voorzitter van BevrijdingsPop Haarlem mee gaf voor aanvang van het concert.

Het Kennemer Jeugd Orkest geeft jaarlijks acte de présence, bijgestaan door een Haarlemse artiest, deze editie Alain Clark. Ook de jonge, getalenteerde contrabas-soliste Sasha Witteveen (14) treedt deze avond op, naast de Haarlemse stadsdichter Willemien Spook en de eveneens in Haarlem woonachtige spoken word-performer Joshua Baumgarten. Het gratis toegankelijke Herdenkingsconcert begon rond half negen.

Het Herdenkingsconcert mag zich in toenemende populariteit verheugen iets wat de organisatie van Bevrijdingspop van harte toejuicht. Immers: vrijheid is niet vanzelfsprekend en herdenken en vieren gaan hand in hand.

Een reportage van Foto Ad Schaap.