Pride at the Beach Zandvoort; Vrijheid en helden centraal

0

Met een bontgekleurde optocht vanaf het station door het dorp en over Boulevard de Favauge is maandagmiddag 30 juli Pride at the Beach festival in Zandvoort begonnen.

Voor het tweede jaar is de badplaats drie dagen lang satellietvestiging van de Pride Amsterdam, dat komend weekend losbarst.

De roze parade in Zandvoort trekt maandagmiddag honderden mensen naar de badplaats. Vanwege de directe treinverbinding met de hoofdstad was de start op het Zandvoortse Stationsplein. Aansluitend werd op het Raadhuisplein het officiële startschot van Pride at the Beach gegeven met optredens van o.a. Shary-An, De Stiletto’s en Belle Perez.

Het programma kende maandagavond nog een Dragqueen-verkiezing op het Gasthuisplein. Met optredens van Sieneke, Justine Pelmelay en Berget Lewis. Queen of the Beach werd na een gedegen juryberaad Ashley Knight.

Voor Pride at the Beach wordt aangesloten op het thema van Pride Amsterdam ‘Heroes’. Denk aan mensen die het voortouw nemen, ergens voor staan en dit ook openbaar uitdragen. Het gaat om mensen, al dan niet behorend tot de LHBTI-community, die zich op verschillende manieren inzetten voor mensenrechten in het algemeen en/of de LHBTI-community in het bijzonder. De Pride-organisatie bepaalt overigens niet wie deze helden zijn en deze ‘heldenstatus’ verdienen. Iedereen is vrij om de discussie aan te gaan en iedereen is vrij om zelf een held aan te wijzen.

Een reportage van Foto Ad Schaap.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)