Restaurant Fris verovert De Smulpaap tijdens Haarlem Culinair

1

Vrijdag 3 augustus zette de vierkoppige jury hun smaakpapillen in op de 13 gerechten van de deelnemende restaurants aan Haarlem Culinair. Aan de chef-koks was gevraagd om de beste Duitse wijn-spijscombinaties samen te stellen en deze te laten beoordelen.

Restaurant Fris werd de winnaar met een gerecht bestaande uit tomaat met gele curry, Thaise basilicum en watermeloen met een 2016 Riesling „Incline“ van het wijndomein Selbach-Oster (Mosel). Naast Restaurant Fris werd de Top 3 gevormd door Ratatouille Food & Wine en nieuwkomer Diga.

De presentatie van het gerecht en de uitleg en de aankleding van hun tijdelijke restaurant konden ook de goedkeuring van de jury krijgen. Naast de schaal die bij De Smulpaap hoort hebben zij ook een wijnreis naar Duitsland ontvangen, aangeboden door hoofdsponsor Wines of Germany.

De jury, bestaande uit John Beeren (De Bokkedoorns), Alain Jacobs (Wines of Germany), Peter Edwards (Southern Cross) en Herman Opmeer (Haarlem Culinair) stond weer voor moeilijke keuzes. Alle gerechten waren goed van smaak waarbij de bijpassende wijn veelal het verschil maakte. Maar ook de uitleg en de wijze waarop de gerechten gepresenteerd werden bepaalde mede het cijfer.

Héééérlijk was ook het Haarlems’IJs van Van Buyten met klassiek-ogende maar high-tech ijsfiets op Haarlem Culinair. Door Ymke zelfgemaakt, natuurvriendelijk, biologische melk en veel fruit. Culinaire smaken o.a.: groene thee met amandel, banaan met room, ananas met gember.

Gisteren was de laatste dag van de 24e editie van Haarlem Culinair. Deze editie kan als succesvol worden beschouwd. Afgelopen donderdag gaf Yvette van Boven het startsein waarna vier dagen met duizenden bezoekers volgde. In de avonden zorgde DJ John Castemiller voor een gezellige sfeer.

Een reportage van Foto Ad Schaap.

1 REACTIE

Comments are closed.