Haarlem Night Skate op weg naar “Newcastle”?

Gezellige avond op skates

2

Op woensdag 15 augustus was de 8e editie van de Haarlem Night Skate. Nog altijd was deelname gratis en aanmelden niet nodig. Wie zin had in een leuk avondje op wielen kon gezellig mee. De start van deze skate editie was rond 20:00 uur vanaf het parkeerterrein voor het Polderhuis bij het winkelcentrum in de Velserbroek.

Een paar nieuwe skates proberen?
Ja meedoen, leuk! Maar waar zijn ook alweer mijn skates? Of heb je wel skates maar zitten ze niet helemaal lekker? Geen probleem want ook in 2018 is Fila Skate bij iedere Haarlem Night Skate editie aanwezig. Een wagen vol met 50 paar testskates waarop je de hele avond -zonder verplichtingen- mee mag rijden. Heb je andere vragen of wensen? De experts van Fila Skate helpen je graag vakkundig verder!

Naar de Kop van de Haven in IJmuiden
Na veiligheidsinstructies van de organisatie klonk het startschot en ging de knop van de muziekversterker vanaf de Piaggio Ape een streepje hoger. DJ “Snuitje” had weer heerlijke muziek op de draaitafel en zorgde mede voor twee uurtjes ontspanning voor de volgers. De route op deze mooie zomerse avond ging richting “Newcastle” door Santpoort en Driehuis naar IJmuiden. De pauze was bij de Kop van de Haven, daar waar de cruiseferry richting Newcastle vertrekt. Na de pauze wisselde groen en brede wegen elkaar af en zo kwamen de nightskaters rond 22:00 uur voldaan weer terug in de Velserbroek.

Meedoen?
Deze jaargang zijn er nog maar twee Haarlem Night Skates. De eerste is over twee weken op woensdag 29 augustus en de laatste skate van de 2018 editie is op woensdag 12 september. Beide starten in Haarlem bij de ijsbaan.

Haarlem Night Skate in het kort
Iedereen die sportief is of zich sportief voelt kan meedoen aan de Haarlem Night Skate. Kunnen skaten en remmen is wel erg handig! Deelname is altijd gratis en vooraf inschrijven is niet nodig. Kom naar de start en rol lekker ontspannen twee uurtjes met ons mee. Je komt op plaatsen waar je als je zelf gaat skaten nooit komt.

Veilige recreatieve tocht
Samen met de politie Kennemerland en onze verkeersregelaars zorgen wij voor een veilige recreatieve tocht door de stad en omgeving. Mede hierom staat de Haarlem Night Skate bekend als meest laagdrempelige evenement van de regio. Iedere editie heeft een andere route. Ook de pauzeplaatsen zijn iedere keer ergens anders. Wij rijden altijd op de openbare weg. Om dit veilig te laten verlopen krijgen wij ondersteuning van de Politie Kennemerland en hebben wij veel vrijwilligers die zich inzetten als verkeersregelaar (blocker). De Haarlem Night Skate is geen wedstrijd. Onder begeleiding van onze Piaggio Ape met muziek rollen wij als groep door Haarlem. Regelmatig is er een tussenstop om te groeperen en halverwege is een langere pauze. Tijdens deze pauze kan je bij ons ook een drankje kopen.

Een reportage van Foto Ad Schaap.

2 REACTIES

Comments are closed.