Ananda Nieuwetijdswinkel heropend [update]

43

Update 05-2019: Ananda is heropend in mei 2019! Het adres is Kleine Houtstraat 36 in Haarlem. Zie ook www.ananda.nl.

Nieuwe openingstijden:

Maandag: 13:00-17:30
Dinsdag t/m vrijdag: 9:30-17:30
Zaterdag: 9:30-17:00
Zondag: 12:00-17:00


Het oude bericht:

Een voor velen vertrouwde winkel in de Gierstaat gaat uit onze stad verdwijnen. Na 27 jaar zal Ananda Nieuwetijdswinkel eind dit jaar de deuren moeten sluiten. Eigenaren Laurens en Els Stokhof gaan met pensioen en hebben door omstandigheden geen opvolgers kunnen vinden. Zondag 2 september begint daarom de uitverkoop, die tot eind december 2018 zal gaan duren.

De medewerkers en de eigenaren hadden heel graag gezien dat deze spirituele speciaalzaak voor Haarlem nog lang zou voortbestaan. De winkel loopt immers al vele jaren erg goed en heeft ook de crisisjaren glansrijk doorstaan. Een grote trouwe klantenkring en veel incidentele bezoekers weten de weg naar Ananda prima te vinden. De sfeervolle winkel is dan ook altijd gezellig druk.

De afgelopen 2 jaar is er daarom uitgekeken naar mensen die de winkel over wilden nemen. Helaas zijn die niet gevonden. Kandidaten die serieuze belangstelling hadden, hebben er vanaf moeten zien omdat blijkt dat de huur van de winkel zal verdrievoudigen na overname. En met zo’n hoge huurlast is de winkel voor Laurens en Els niet of heel moeilijk rendabel te houden.

Het is triest dat zo’n goedlopende en unieke zaak als Ananda nu uit Haarlem lijkt te gaan verdwijnen. Hopelijk dient zich de komende tijd alsnog iemand aan die deze bijzondere winkel voor Haarlem wil behouden en het stokje zou willen overnemen van Els en Laurens.

Mede namens de medewerkers bedanken Laurens en Els hun klanten van harte voor zovele jaren fijne klandizie. Eventuele reacties kunnen gestuurd worden naar:
opheffingananda@gmail.com.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)

43 REACTIES

  1. Dat is een groot verlies voor haarlem….de diversiteit van de winkels holt achteruit…een waren wij de winkelstad…van nederland…erg jammer dat ,,ananda,,dicht moet…

  2. Doodzonde!!!! Verdrievoudigen van de huur…. 🙁
    Wie het onderste uit de kan wil hebben krijgt de deksel op zijn neus!!!!!

  3. Niet de huur verdrievoudigen en weet zeker dat er dan iemand komt die het wil overnemen… O nee daar zit weer een geldwolf tussen die nieta om Haarlem geeft dus het ook niet uitmaakt wat er in het pand zit…. dag 27 jaar werk. En Bedankt zeggen we dan maar….

  4. Welke gek verzint het om de huur te verdrievoudigen? Of betalen ze nu heeeeel Weing huur? Lijkt mij niet. Hopen dan voor de verhuurder dat het dan de komende jaren lekker leeg mag blijven stAan

  5. Verdrievoudigen?? Waarom stemt die eigenaar van dat pand de huur niet wat meer af op de omzet? Of zou hij er makkelijk het 3 vorige voor kunnen krijgen? Kan iemand anders die huur wel opbrengen en dan nog winst maken?

Comments are closed.