De Pletterij toont 10 oktober filmbeelden van Haarlem

0

Op woensdagmiddag 10 oktober toont de Pletterij voor opnieuw filmbeelden van de stad Haarlem. Het zijn filmfragmenten die nog niet eerder in deze reeks zijn vertoond. Ervaar de stad in een andere tijd via deze serie beelden.

Voor de pauze kunt u kijken naar de Haarlemse filmfabriek Hollandia van filmpionier Maurits Binger. Film was zijn grote hobby en dat is te zien in deze heerlijke kleurrijke documentaire. Na de pauze vertoeven we in geheel andere sferen met de vuilnismannen van de gemeentereiniging en ontsmettingsdienst. Straat na straat worden de bakken geleegd en dat door alle wijken. En dat levert soms aardige tafereeltjes op. We sluiten af met beelden van de bevrijding in mei 1945 in Haarlem-Noord.

Aangeraden wordt om van tevoren te reserveren (www.pletterij.nl) omdat we veel publiek verwachten. De toegang is € 4,- en voor houders van de HaarlemPas en jonger dan 25 jaar € 2,50.

De Pletterij is gevestigd aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem, de zaal is toegankelijk voor rolstoelen. Aanvang: 14.00, de zaal is vanaf 13.30 uur open.