Haarlemse manifestatie voor Jos Wienen [Foto’s & video]

Bedreigde burgemeester Jos Wienen bij manifestatie: “Ben liever een opduikende dan onderduikende burgemeester”

2

Een groep Haarlemmers organiseerde zondag 14 oktober op de Grote Markt in Haarlem een demonstratie als steunbetuiging voor de bedreigde burgemeester Jos Wienen. De bijeenkomst begon om 16.00 uur.

Bij de druk bezochte manifestatie heeft burgemeester Jos Wienen alle Haarlemmers die hem een hart onder de riem kwamen steken bedankt. Er waren ruim duizend mensen aanwezig.

Namens het kabinet was vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Kasja Ollongren aanwezig en deed een speech als steunbetuiging voor de burgemeester: “Bedreiging is onaanvaardbaar”.

Burgemeester Jos Wienen was, onder begeleiding van zwaarbewapende agenten, zelf geheel onverwacht aanwezig bij de manifestatie. De burgemeester sprak dat hij liever een opduikende dan onderduikende burgemeester is. In een emotionele toespraak bedankte hij alle mensen die naar de Grote Markt waren gekomen. “Lieve mensen, lieve Haarlemmers. Bedankt voor dit geweldig hart onder de riem. Dat geeft een burger moed, of in dit geval de burgemeester“. Vervolgens ging Jos Wienen in duidelijke taal verder. “We wijken niet voor geweld en intimidatie”.

De manifestatie werd afgesloten door de Haarlemse troubadour Fredie Kuiper. Haar lied ’Haarlem wat ben je mooi’ had voor deze manifestatie een toepasselijk couplet gekregen.

Een reportage van Foto Ad Schaap.

2 REACTIES

Comments are closed.