Strong Viking Brother Edition 2018

0

Een mooier weekend had de organisatie van ‘De Strong Viking Brother Edition’ 2018 niet kunnen wensen, volop zon met een licht briesje en temperaturen liggend tussen de 20 en 25 graden.

Het hele weekend lag er een parcours over en rondom de bekende klimheuvel in Spaarnwoude! Honderden deelnemers van allerlei nationaliteiten hadden zich ingeschreven voor respectievelijk een afstand van 7, 13 of 19 kilometer om vervolgens over 20, 34 of 41 obstakels te klimmen en te klauteren. De Strong Viking Brother Edition word aan het einde van ieder obstacle run seizoen gehouden als seizoensafsluiter waarbij je nog één keer, maar nu met een looppartner, de uitdaging aan kan gaan om een Viking-broeder of zuster te worden.

In tijdblokken werden de groepen losgelaten op het parcours. Voorafgaand werd eerst een begeleidende warming-up gehouden alvorens de deelnemers via Walhalla Wals (het eerste obstakel) het parcours mochten aanvallen. De rest van het parcours bestond uit obstakels met namen als Rock Climb, Hammer Banger, Viking Bridge, Mud Mile, Mud Trenches XL, Storm the Castle, Dip Walk, Snow Tunnels, Weaver 2.0 en Low Rig om tot slot via Walhalla Steps te finishen… Mocht je een obstakel willen overslaan dan moest je 20 burpees doen, obstakel niet halen was 10 burpees doen en succesvol een obstakel bedwingen mocht je burpee free verder gaan naar het volgende obstakel. (De burpee is een variatie op de squat waarbij de push up en een sprong onderdeel van de oefening zijn.)

Meer info op www.strongviking.com voor de volgende editie van 2019, deelname en inschrijving.