Transmission – Olaf Mooij, de overbrenging van kracht, beweging en informatie

23-11-2018 tot en met 29-12 2018

0

Olaf Mooij gebruikt de auto als bron voor zijn werk. Hij gaat er van uit dat de auto een levenscyclus heeft net als een mens. Mooij transformeert de onderdelen en geeft ze een nieuwe betekenis.

Het werk van Mooij is stevig geworteld in de beeldhouwtraditie. Aan de basis van de beeldhouwkunst ligt het vermogen van de kunstenaar om in dode materie leven te suggereren. De vaak humoristische beelden relativeren de hedendaagse verhouding van de mens tot de machines en apparaten die hem omringen.” – Mariette Dolle

De tentoonstelling valt te beschouwen als één grote installatie waarin de auto centraal staat: een geheimzinnig laboratorium waar fossielen uitgestald liggen, carrosserieën als skeletten aan de wand hangen en laboratorium-flessen met kleine auto-embryo’s op sterk water op de planken staan. Maar elk werk op zich is los van het geheel ook van grote schoonheid en behoudt haar kracht.

De expositie is te bezoeken vanaf 23 november, maar de feestelijke opening is op vrijdag 30 november om 16.00 uur. U bent hiervoor van harte uitgenodigd!

Info
Locatie: Kunsthandel Kruis-Weg68, Kruisweg 68, Haarlem (2 minuten lopen vanaf het station)
Opening: 30 november 2018 om 16.00 uur
Te zien: van 23 november tot en met 29 december, elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)