Sinterklaas intocht Haarlem 2018

5

Gelukkig, Sinterklaas is zondag 18 november weer veilig in Haarlem aangekomen. Zo te zien hadden de Pieten voor vertrek uit Spanje nog even heerlijk van de Spaanse zon genoten. Het onthaal in Haarlem was met een koude wind uit het oosten onder een heerlijk zonnetje.

Pakjesboot 13 had een nieuwe kapitein en die moest echt alle motoren inzetten om met zijn boot precies door de smalle openingen van de Haarlemse bruggen te varen. De pakjesboot kwam rond kwart over één aan op de Koudenhorn waar het zwart zag van de kinderen.

Hier stapte de Sinterklaas op zijn paard voor een rondrit door de binnenstad van Haarlem naar de Grote Markt, waar loco-burgemeester Cora-Yfke Sikkema hem voor het stadhuis welkom heette. Zij nam de honneurs waar voor burgemeester Jos Wienen die van de ontvangst afzag, omdat hij kinderen niet wil confronteren met zijn zware persoonsbeveiliging.

Een reportage van Foto Ad Schaap.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)
 

5 REACTIES

  1. Fantastische intocht, alleen jammer dat ook Haarlem heeft toegegeven aan de schreeuwende MINDERHEID ! Werkelijk niet 1 ZWARTE piet . Maar verder 1 groot feest, top 👍

Comments are closed.