26 sprankelende sterren voor Zijlweg Haarlem

Bewoners, ondernemers en buurtcoöperatie verlichten ook in 2018 samen de Zijlweg voor feestdagen

3

De kerststerren schitteren weer aan de Zijlweg. Wat in 2016 begon als een klein bewonersinitiatief lijkt een heuse traditie te worden. Er zijn dit jaar 26 ondernemers waaronder Grapedistrict en Puur* Makelaars die de verlichting met de andere ondernemers hebben geregeld.

De 26 kerststerren verlichten de Zijlweg. Zo strekt de kerstverlichting zich vanuit de stad over de Leidsevaart zo naar de Zijlweg tot aan het spoor. Een prachtig voorbeeld van een samenwerking tussen bewoners-ondernemers en buurtcoöperatie in onze wijk het Garenkokerskwartier. De buurtcoöperatie heeft 2 sterren gesponsord met de opbrengst van het Troeptrimmen. Een schone wijk levert zo ook een duidelijke bijdrage aan een leefbare wijk.

DuurSaam Garenkokerskwartier
Initiatiefnemer en bewoner Brigitte Paulissen loopt al jaren als trekker van Troeptrimmen door het Garenkokerskwartier. Op die wandeltochten door de wijk viel haar op dat de sfeerverlichting tijdens de kerstperiode in de stad hangt, maar niet op de Zijlweg. Een weg met veel ondernemers. Dat was het begin van een droom om de Zijlweg verlicht te krijgen.

In de straat staan 26 lantaarnpalen. In 2016 leidde het bewonersinitiatief in samenwerking met ondernemers en de gemeente in korte tijd tot 8 brandende kerststerren. In 2017 verdubbelde dit aantal zich bijna tot 26 ondernemers die samen 14 stuks kerstverlichting realiseerden. En in 2018 zijn alle 26 lantaarnpalen voorzien van een ster.

3 REACTIES

Comments are closed.