Korte film “Wattefack heb je in je zak” win juryprijs en publieksprijs Shoot Your Shot #14

0

Jonathan ten Broeke, Davey Driessen, Jikkie Schelling en Merlijn Willemsen hebben met hun film ‘Wattefack heb je in je zak?’ zowel de juryprijs als de publieksprijs in de wacht gesleept tijdens de feestelijke finale van Shoot Your Shot #14, de filmcompetitie van de Filmschuur voor jongeren uit Haarlem en omgeving.

De jury zei: “Het stukje ‘Wat heb je allemaal nog meer in je zak zitten?’ ‘Alles wat je ooit nodig zult hebben.’ willen we nomineren voor de beste dialoog van Shoot Your Shot 2018. De rest mag er ook wezen: Wattefack is een volwassen, sprookjesachtige, artistiek uitgesproken film die ons allen betoverd achter heeft gelaten.

‘Wattefack heb je in je zak?’ wordt van donderdag 13 t/m woensdag 19 december vertoond als voorfilm bij alle films in de Filmschuur. Daarnaast kregen de winnaars een waardebon van Open Studio aangeboden en biedt EYE Filmmuseum Amsterdam een plek aan in de MovieZone Jury op één van de grote filmfestivals en gratis toegang tot de MovieZone Talent Day.

De tweede prijs ging naar ´Don’t feed the reptiles´ van Guido Duijn, de derde prijs naar ‘Dear Big Bang, a love not given lightly’ van Lotus Hebbing en de aanmoedigingsprijs was voor ‘Breaking Shot’ van Tamar Aydin en Charlotte Bernson. De winnende films zijn te zien op www.shootyourshot.nl.

De jury van Shoot Your Shot #14 bestond uit cameraman Christian van Duuren, filmrecensent Hugo Emmerzael, scenarioschrijver Daan Gielis, actrice Ellen Parren, filmregisseur Ena Sendijarević en Filmschuur-Toneelschuur jongerenambassadeur Lisa Straatman. Ze waren verrast door de hoge kwaliteit van de films, die duidelijk met veel liefde en passie zijn gemaakt. De jury was onder de indruk van de professioneel-ogende cameravoering en erg enthousiast over met hoeveel fantasie en originaliteit de makers in zo’n korte tijd unieke werelden hebben weten te creëren.

Shoot Your Shot # is een korte filmcompetitie voor jongeren tussen de 15 en 21 jaar, met dit jaar het thema Knal. Een recordaantal van veertig films werd ingezonden, waarvan vijftien films de finale haalden. Ter voorbereiding volgden de deelnemers in oktober een Tips & Tricks workshop Stijn Bouma, die met zijn korte film ‘Lejla’ geselecteerd werd voor het filmfestival Cannes. Enkele weken later kregen zij een Montageworkshop van editor en colorist Jelle Helwig.

De finale van Shoot Your Shot #14 vormde de afsluiting van een zeer succesvol weekend voor jong publiek, dat de Filmschuur & Toneelschuur organiseerde in het kader van het vijftigjarig jubileum.

Er volgen de komende maanden nog meer feestjes, om andere delen van de programmering in het zonnetje te zetten: in februari het familie- en kinderprogramma, in maart de dans, in april Toneelschuur Producties en in mei de film. Kijk voor het volledige programma op www.filmschuur.nl/jubileum.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)