Verslag Try-Out colorguardgroep Zanzare

0

Op zaterdagavond 5 januari werden er vijf colorguard groepen en een dansgroep in de vorm van een try-out gepresenteerd aan het aanwezige publiek in Sporthal Zeewijk te IJmuiden als start van het colorguardseizoen 2019.

Wat colorguard precies betekent is altijd een beetje lastig uit te leggen, zeker aan mensen die er helemaal niet bekend mee zijn en dan komt de uitleg al snel over als zwaaien met een vlag, geweer (rifle) en of zwaard (sabre) op muziek. Ik kan u verzekeren dat we de colorguard daarmee echt veel te kort mee doen. Het is veel meer dan dat. Uren en uren trainen om de coördinatie tussen de attributen en jezelf perfect te krijgen vervolgens word er muziek aan toegevoegd om uiteindelijk als complete groep de uitvoering tot in perfectie vloeiend uit te voeren. Met andere woorden; het komt vooral aan op doorzettingsvermogen en volharding. Daarnaast moet je ook niet kleinzerig zijn! Het kan namelijk voorkomen dat je een vlag tegen je hoofd krijgt of een rifle kopt of sabre op je pols slaat.

Afgelopen zaterdag dus een try-out van de groepen om hun kunsten en daar waar ze de gehele jaar voor staan te trainen aan het publiek te tonen. Om half acht werd door Arie in ’t Veld de vijf groepen geïntroduceerd en mocht Artistry Cadets uit Julianadorp de avond aftrappen gevolgd door Artistry Prep, eveneens uit Julianadorp. Overigens staat Cadets, Prep RA en junior voor de class waarin de groepen uitkomen dit seizoen. Nadat beide groepen hun eerste run (uitvoering red.) hadden laten zien was het de beurt aan West Goast Guard RA en Zanzare junior, beide uit Haarlem om hun eerste run aan het publiek te tonen waarna dansgroep Dance@Jarmke, eveneens uit Haarlem, de eerste helft van deze try-out avond mocht afsluiten.

Na de pauze werd de avond voortgezet door een tweede act van de dansgroep Dance@Jarmke en vervolgens de runs van de colorguard groepen in dezelfde volgorde als voor de pauze. Je kon goed aan de uitvoeringen zien dat iedereen al een beetje aan het publiek, decor en outfits gewend was wat de performance uiteraard ten goed kwam en door het aanwezige publiek middels luid applaus te kennen werd gegeven.

Zoals reeds eerder aangegeven is het moeilijk uit te leggen wat colorguard is en daarom hebben we enkele foto’s toegevoegd om het ook in beeld te laten zien hoe de avond enigszins verlopen is.

Ben je geïnteresseerd geraakt? Kijk eens op: www.zanzare.online.

Meer informatie op het internet vind u bij: www.colorguard.org of google eens op winterguard voor meer foto’s en filmpjes.

Website Dansgroep@Jarmke: jarmke.wordpress.com

Lijst met komende contesten en finaledag

  • Zaterdag 12 januari 2019 – Aalsmeer – CG
  • Zaterdag 19 januari 2019 – Drachten – CG
  • Zaterdag 9 februari 2019 – Wijchen – CG+IPC+IWC
  • Zaterdag 23 februari 2019 – Almere – CG+IPC+IWC
  • Zaterdag 16 maart 2019 – Leeuwarden – CG+IPC+IWC
  • Zaterdag 30 maart 2019 – Eindhoven – CGN Championships CG+IPC+IWC

Wedstrijdvormen: CG= Color Guard / IPC = Indoor Percussion / IWC = Indoor Winds