Leerling voor één dag de baas in Spaarne Gasthuis

0

Op donderdag 24 januari neemt een leerling van het Sterren College in Haarlem voor één dag het stokje over van Ivo van Schaik, voorzitter van de raad van bestuur het Spaarne Gasthuis, tijdens JINC Baas van Morgen.

Ruim 200 kinderen uit het hele land doen mee aan dit initiatief en zijn voor één dag baas, CEO, directeur, burgemeester of hoofdredacteur van verschillende organisaties. Met deze ‘super Bliksemstage’ willen JINC en alle deelnemende organisaties kinderen, die opgroeien in een omgeving met veel werkeloosheid en weinig rolmodellen, laten zien hoe belangrijk een goede start op de arbeidsmarkt is voor ál het talent van morgen.

Onder meer ABN AMRO, TomTom, Philips, Transavia en het Van Gogh Museum doen mee, en dus ook het Spaarne Gasthuis.

Baas van het ziekenhuis
Tijdens deze dag krijgt de leerling een indruk hoe het is om de baas van ons ziekenhuis te zijn. Hier hoort natuurlijk veel overleggen bij, maar ook weten wat er speelt op afdelingen. Om deze laatste reden gaat de leerling meekijken op verschillende afdelingen binnen het ziekenhuis. Wat gaat goed en wat kan beter? Verder vragen we de leerling om mee te kijken met de ontwikkeling van onze vernieuwde kinderwebsite. We hopen op verrassende feedback, maar belangrijker nog is een mooie dag voor de leerling!

Conferentie JINC Baas van Morgen
Aan het einde van de dag verzamelen de bazen en kinderen zich in het hoofdkantoor van ABN Amro in Amsterdam om ervaringen uit te wisselen. En wat deze vijfde editie extra bijzonder maakt is dat koning Willem-Alexander hierbij aanwezig is.

Over JINC
Ieder kind heeft talent. Ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijdt JINC voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waarin ieder kind kansen krijgt. Om dat te bereiken, helpen ze kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt.

Advertentie