Motorzegening Coastriders Chapter bij Nieuwe Sint Bavokerk Haarlem

1

Op zondag 7 april zegende pastoor Bart Putter ongeveer 55 motors van de Coastriders Chapter. Het was na vorig jaar de tweede keer van deze unieke en bijzondere gebeurtenis.

De leden hadden vooraf deelgenomen aan de Heilige Mis in de kathedrale Sint Bavokerk aan de Leidsevaart, waarin delen uit het Miroir de Peine van Hendrik Andriessen werd gezongen. Tijdens de viering was een zegening over de medailles van Christoffel de beschermheilige van de reiziger.

De pastoor blijkt ook een motorliefhebber te zijn en ging de viering voor met motorkleding onder zijn stola met kazuifel. Na afloop van de dienst gingen de leden naar buiten om vervolgens één voor één onder de poort van de Basiliek door te rijden. Onder de poort was de zegening van de motor en rijders.

Na de zegening hadden de motorrijders, inclusief de meerijdende pastoor, de eerste stop bij het pannenkoekenhuis op ‘t Kopje van Bloemendaal.

Het Coast Riders Chapter is een uit Harley-Davidson bestaande motorclub die zijn oorsprong vindt in de motorenwinkel West Coast Motors in Alkmaar. Als groep maken zij tochten door Nederland, Duitsland en de hoog- en laaglanden van Schotland. Het is relaxed rijden om zo veel mogelijk te kunnen genieten van je motor, de route en de gezelligheid van de groep.

Een reportage van Foto Ad Schaap.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)

1 REACTIE

  1. jammer ik had mn motor ook wel willen zegenen. ik stond om de hoek bij Geel Wit om daarna een ritje te gaan doen.

Comments are closed.