Zing-In 2.0 Koningsdag Haarlem met Willem en Maxima in de hoofdrol

2

De jaarlijkse Zing-In in de Grote- of Sint Bavokerk in het centrum van Haarlem had deze Koningsdag een andere opzet.

De presentatie was dit jaar in handen van Harry Habets, dirigent van het theaterkoor Blue Moon. Het Haarlems Symfonisch Blaasorkest speelde voorheen alleen voor de aanvang maar verzorgde nu tevens de muzikale ondersteuning. Een geweldige verandering was het optreden van popkoor Harlem Nocturne onder leiding van Geert Bremer. Bekende en populaire liedjes hadden een aanvulling of toepasselijke Willem en Maxima verandering in tekst ondergaan. Na het lied Willem 52 kwam de birthday medley. Herkenbaar, gezellig en lachwekkend. De Koningsdag sfeer zat er gelijk op hoog niveau in.

Het popkoor Harlem Nocturne bleef staan en ging gelijk over in het zingen van de namenmedley welke begon met ‘Willem wordt wakker’ en doorging naar ‘Zij dronk ranja met een spaatje, Maximaatje’. Het samen zingen ‘Don’t cry for me Argentina’ met de koren en met mooie muzikale ondersteuning van het Haarlems Symfonisch Blaasorkest speciaal voor koningin Maxima was één van de vele kippenvel momentjes. De verzorging door het Oranje Comité Haarlem was uitstekend want alle liedjes waren te volgen en mee te zingen door middel van een prachtig programmaboekje. Mooie afsluiting was de samenzang met orkest van het lied ‘Als je zingt ben je vrij’ op melodie van het slavenkoor. Harry Habets had daar een gelegenheidstekst op gemaakt ‘Zing mee met het slavenkoor, want als je zingt ben je vrij’.

Een reportage van Foto Ad Schaap.

2 REACTIES

Comments are closed.