- Advertentie -
Home Haarlem Manifestatie Haarlems Goud in het teken van kunst, cultuur en ouderen

Manifestatie Haarlems Goud in het teken van kunst, cultuur en ouderen

0

Op vrijdagmiddag 10 mei aanstaande organiseren Hart en de gemeente Haarlem in samenwerking met cultuur- en welzijnspartners de manifestatie ‘Haarlems Goud’ in de Toneelschuur. De middag staat in het teken van sociaal-culturele projecten voor ouderen en het versterken van de samenwerking tussen cultuur en welzijn in Haarlem.

Marie-Thérèse Meijs, wethouder Zorg, Welzijn en Volksgezondheid, Wonen en Cultuur, opent de middag. Een jury van de BNG Lang Leve Kunstprijs onder leiding van Hedy d’Ancona komt langs en beoordeelt hoe Haarlem zich als ‘Age Friendly Cultural City’ het afgelopen jaar heeft ontwikkeld.

Meedoen aan kunst en cultuur heeft een positief effect op de vitaliteit, de gezondheid en het welzijn van ouderen. Haarlem is een van de zes steden die in 2018-2019 deelnemen aan het programma ‘Age Friendly Cultural Cities’ van het Fonds voor Cultuurparticipatie. De andere steden zijn Amersfoort, Alkmaar, ’s-Hertogenbosch, Helmond en Middelburg.

De manifestatie op 10 mei biedt inspiratie en stimuleert (nieuwe) samenwerking tussen culturele instellingen en ondernemers, kunstenaars en zorg- & welzijnsprofessionals in Haarlem. Succesvolle projecten op het gebied van muziek, fotografie en film presenteren zich in de Toneelschuur. Ook is er ruimte voor het pitchen van (nieuwe) projecten en ideeën. Mensen uit de cultuur- en welzijnssector kunnen elkaar ontmoeten.

Haarlem heeft een rijk cultureel aanbod. We zien dat culturele instellingen zich steeds vaker inzetten om mensen die niet vanzelfsprekend met kunst en cultuur in aanraking komen te bereiken. Ook in het sociaal domein is aandacht voor betekenisvolle culturele projecten voor ouderen,’ vertelt projectleider Mariël van Dijk. ‘Het is belangrijk om dat beter zichtbaar te maken en samenwerking tussen beide domeinen te stimuleren. Zo zetten we de impuls die Haarlems Goud heeft gegeven voort.

Met het programma ‘Age Friendly Cultural Cities’ moedigt het Fonds voor Cultuurparticipatie steden aan om het kunst- en cultuuraanbod voor ouderen op peil te houden en te verduurzamen. De zes ‘Age Friendly Cultural Cities’ worden beoordeeld door een jury van het BNG Cultuurfonds. Op 4 november 2019 weten we of Haarlem zich winnaar mag noemen en de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs, ter waarde van € 20.000, in ontvangst mag nemen.

Het programma van vrijdag 10 mei begint om 13.30 uur in de Toneelschuur en duurt tot 17.00 uur. (Kosteloos) aanmelden kan via het online aanmeldformulier: www.hart-haarlem.nl/aanmelden-10mei. Bezoek voor meer informatie de website www.haarlemsgoud.nl.

Mobiele versie afsluiten