Eerste Haarlem Night Skate 2019 rolt naar station

0

Op woensdag 15 mei ging de eerste editie van de Haarlem Night Skate 2019 van start. Met een lekker zonnetje en een soms pittig windje hadden de skate liefhebbers een heerlijke skate route.

Ruim 200 deelnemers maakten deze seizoensopening mee. Een leuke route stond op het programma. Inrijden richting Haarlem Noord en daarna door naar het centrum van Haarlem. Pauzeplaats was deze keer op het Stationsplein. Na de pauze ging de route verder en was het genieten geblazen door het centrum en een mooi stuk Haarlem West.

Woensdag 29 mei naar Heemstede
Op woensdag 29 mei is de tweede Haarlem Night Skate. Deze editie brengt de skaters naar Heemstede. Het verzamelen is vanaf 19:30 uur op het fietspad voor de hoofdingang van de Haarlemse ijsbaan. Er is bij de startplaats gelegenheid om de skates aan te trekken. Een toilet is aanwezig en het restaurant van Maarten is open. Om 20:00 uur is de start.

Pauzeplaats bij het best bewaarde geheim van Heemstede
De route van de tweede Haarlem Night Skate is een bijzondere. Vanaf de ijsbaan skaten de deelnemers richting Heemstede. Over een vrij eenvoudig vlak stuk naar het best bewaarde geheim van Heemstede. De pauzeplaats is namelijk bij Slot Heemstede. Ben je hier al eens geweest? Romantiek te over want het is heel gebruikelijk om hier te trouwen. Natuurlijk ook geschikt voor het Haarlem Night Skate feestje. Ruim 10 minuten dus genieten. Na de pauze nog een eind door en net even anders als de heen weg weer terug naar de ijsbaan.

Na 29 mei volgen nog 8 Haarlem Night Skates:

  • Woensdag 12 juni: vanuit Velsen
  • Woensdag 26 juni: vanuit Haarlem
  • Woensdag 10 juli: vanuit Velsen
  • Woensdag 24 juli: vanuit Haarlem
  • Woensdag 7 augustus: vanuit Haarlem
  • Woensdag 21 augustus: vanuit Velsen
  • Woensdag 4 september: vanuit Haarlem
  • Woensdag 18 september: vanuit Haarlem

Een reportage van Foto Ad Schaap.