Robijnen priesterfeest Bisschop Jos Punt in Kathedrale Basiliek Sint-Bavo

0

Op Pinksterzondag was het precies 40 jaar geleden dat Mgr. Jos Punt tot priester werd gewijd. De 73-jarige bisschop van Haarlem-Amsterdam vierde dat op Pinkstermaandag 10 juni met een hoogmis in de Kathedrale Basiliek Sint-Bavo in Haarlem.

Jozef Marianus Punt, in 1946 geboren in Alkmaar, werd op 9 juni 1979 in Roermond door bisschop Gijsen tot priester gewijd. Zijn priesteropleiding had hij gedaan op Grootseminarie Rolduc in Kerkrade. Eén van zijn klasgenoten was Jan Hendriks, thans zijn bisschop-coadjutor en over enkele jaren zijn opvolger.

Mgr. Jan Hendriks werd in het zelfde jaar op 29 september 1979 tot priester gewijd en geeft een officiële viering rond deze tijd in september.

Bisschop Punt vierde het robijnen priesterjubileum op bescheiden wijze met zijn klasgenoten. Het bisdom Haarlem-Amsterdam had iedereen van harte uitgenodigd dit feest op tweede Pinksterdag mee te komen vieren in de Kathedrale Basiliek Sint-Bavo. De viering begon om 10.00 uur. Muzikale ondersteuning kwam van de Bavocantorij onder leiding van S. Nieuwenhuijsen. Na afloop was er een receptie in het Kathedraal Museum.

Een reportage van Foto Ad Schaap.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)