Let’s Bingo Bakkie in Haarlem

0
Aangeleverde foto.
Aangeleverde foto.

Vijf studenten van de Hogeschool van Amsterdam organiseren in samenwerking met zorginstelling Kennemerhart ‘Bingo Bakkie’ met als doel ouderen te motiveren om vaker een uitstapje te maken. Het ‘Bingo Bakkie’ zal plaatsvinden op de ochtend van 24 oktober in de McDonald’s in de Grote Houtstraat in Haarlem.

De laatstejaars studenten organiseren een bingo ochtend voor ouderen, naar aanleiding van de ‘Week tegen eenzaamheid’ die begin oktober 2019 plaatsvond. De ochtend wordt gefaciliteerd door de McDonald’s in de Grote Houtstraat en wordt gesponsord door diverse organisaties in Haarlem waaronder het Teylers Museum, het Frans Halsmuseum, Rederij ’t Smidtje, HEMA en andere plaatselijke ondernemingen.

Met deze dag willen de studenten meer bewustzijn creëren voor de eenzaamheid onder ouderen, die momenteel nog steeds groot is. Momenteel ligt de focus op de stad Haarlem maar het is nog steeds een landelijk probleem dat ook landelijk aangepakt moet worden in de toekomst.