Japanse Meisjes: Can you change who you are by pretending to be someone else?

0

Twee Nederlandse jongens willen het eigenlijk allemaal anders. Ze willen zorgeloos dansen en zingen als de meisjes uit de Idol clips, sterk zijn als de heldinnen uit een Anime film en de focus van een Japanse zenmeester…

In een ultieme poging hun bestaande identiteit te overstijgen, reiken de performers Nick Bos en Mathieu Wijdeven naar wat het verst van hen af ligt. Een tegenovergestelde wereld en gender. Hier liggen schaamte, aannames en onbegrip op de loer.

Met kleurrijke projecties, zelf gecomponeerde soundscapes en levensgrote kartonnen origami creëren ze hun eigen magische theatrale Anime. Maar wat vinden ze daar? Wat kan een onmogelijke poging om Japanse Meisjes te worden in hemelsnaam opleveren? Kunnen zij überhaupt in die wereld vol projecties een kern van waarheid voor zichzelf vinden?

Een gloednieuwe hedendaagse intercontinentale-cultureclash-live-anime epos!

Info
Woensdag 3 november in de Toneelschuur. Aanvang 20.00 uur.

Firma DRAAK is het performance collectief van Nick Bos en Mathieu Wijdeven en maakt beeldend fysiek theater over de wereld van vandaag in de beeldtaal van vandaag. Voor hun voorstellingen halen ze hun inspiratie uit de wereld van virtual reality, Science Fiction, strips, games, Netflix, Youtube en Cosplay. Voor elke voorstelling gaan ze op zoek naar een nieuwe manier van fysiek en visueel vertellen en scheppen telkens een nieuw mini-universum op het toneel. Ze maakten en speelden onder meer Ultimate Cube, Cube to.., Ro-Bot en NXT LVL.

Concept, spel & vormgeving: Mathieu Wijdeven & Nick Bos, Eindregie: Eva Line de Boer, Geluidsontwerp: Tommy Ventevogel, Kostuums: TerrorKittens, Bewegingsadvies: Jija Sohn, Dramaturgie: Pol Eggermont, Lichtontwerp en Techniek: Jamie Barson, Productie: Anna Schaap, Publiciteit: Safirah Dijkstra, Zakelijk Directeur: Wilma Kuite, Met dank aan: Steef de Jong, Ellis van Maarseveen, Huis Utrecht, Hotel Modern

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)