Publiek theatervoorstelling wordt hoofdrolspeler die opgroeit zonder ouders

0

Op donderdag 28 november 2019 is de nieuwe voorstelling Wat me niet breekt (maakt mij niet noodzakelijk sterker) van DOX te zien in Toneelschuur, Haarlem. Tijdens deze energieke voorstelling vol theater, muziek en dans is het publiek Jimmy. Een jongen van elf die opgroeit zonder ouders om hem heen.

Opgroeien zonder ouders
Wat me niet breekt (maakt mij niet noodzakelijker sterker) toont hoe het is om zonder ouders tiener te zijn. Hoe doe je dat? Wat mis je? Wie helpt je? Wat voel je? Wat maak je mee? Hoe is het om op te groeien als ze er níet voor je zijn. Dat verhaal wordt nauwelijks verteld.

Tijdens de voorstelling is het publiek Jimmy; een jongen die op zijn elfde uit huis wordt geplaatst en opgroeit in een woongroep. ‘Iedereen kan zich wel herkennen in een personage of karakter of je nou wel of geen moeilijke jeugd hebt gehad.’ aldus actrice Nastaran Razawi Khorasani. Zij doorbreekt de stilte samen met de spelers Olaf Ait Tami, Nimuë Walraven, Nadine Wijshoff, Shelley Bos en Bram Walter.

Het publiek bestempelt de voorstelling als ‘indrukkend’ en wordt volledig meegezorgen in het verhaal. Theaterkrant over de voorstelling: ‘Het is een mooie vondst om het publiek in de rol van Jimmy te manoeuvreren: het feit dat je letterlijk niets doet, maar mensen toch voortdurend met je aan de haal gaan, van alles op je projecteren en je in een hoek duwen, wordt op die manier goed invoelbaar.’

Over DOX
DOX is hét huis voor makers en jonge performers uit verschillende (sub)culturen. Ze werken samen in research- en leertrajecten (DOX Club) en in producties en educatieprojecten die een jong publiek bereien. Cross-overs tussen theater en dans zijn bij DOX favoriet, urban arts als spoken word en hiphop zijn inspiratiebronnen.

Kaartverkoop en informatie
Wat me niet breekt (maakt mij niet noodzakelijk sterker) van DOX is op donderdag 28 november 2019 om 19:30 uur te zien in Toneelschuur, Den Haag. Kaarten vanaf 14 euro te koop via www.toneelschuur.nl en +31235173910.