Met Eglentier terug naar school in nieuwe productie

0

Theatergroep Eglentier speelt haar nieuwe komische voorstelling in de Toneelschuur in Haarlem. Op 29 en 30 november en 1 december is de voorstelling ‘Wat het ook worden mag’ te zien.

Onder leiding van begenadigd theatermaker en regisseur Pieter Tiddens (regisseur van o.a. Lenette van Dongen, Thomas van Luyn en Mike Boddé) maakt Haarlemse Theatergroep Eglentier de verrassende, komische voorstelling. In deze, speciaal gemaakte, productie combineert de groep theater, dans, zang en cabaret. Het publiek is getuige van een sociaal experiment, dat, zoals dat altijd gaat, toch anders loopt dan iedereen verwacht. Want wat gebeurt er wanneer kinderen zelf mogen bepalen hoe ze onderwijs krijgen. De acteurs van Eglentier onderzoeken dit op een vrolijke manier.

Tegendraads theater maken
Theatergroep Eglentier staat bekend om haar verrassende, tegendraadse manier van theater maken. Vooral de ‘I Love’-producties waarin muziek en theater samenkomen en de theaterwandelingen langs locaties zijn bijzonder populair. Maar ook de voorstelling ‘Eglentier doet Ampzing’ van vorig jaar liet zien waar de groep sterk in is: met zijn allen een ijzersterke productie neerzetten. ‘Wat het ook worden mag’ past naadloos in die traditie en belooft een bijzondere belevenis te worden.

Waar ‘Wat het ook worden mag’ precies over gaat is laat zich niet zo gemakkelijk uit te leggen. Maar zonder belerend te worden, wordt het publiek aan het denken gezet. En aan het lachen gemaakt, natuurlijk, want de hele voorstelling is eigenlijk niet meer dat een grote lachspiegel. Want wat gebeurt er als leerlingen zelf mogen bepalen hoe ze onderwijs krijgen? Hoe gaat de nieuwste generatie met elkaar om? En hoe deden de ‘oudjes’ het? Deze vorm van theater maken geeft de groep de kans een aantal maatschappelijke en modieuze verschijnselen aan te pakken: onderwijsvernieuwing, de ‘vernetwerking’ van de wereld, gender issues, communicatie in een gedigitaliseerde samenleving, om een aantal te noemen.

Info
‘Wat het ook worden mag’ door Theatergroep Eglentier.
Toneelschuur, Haarlem: 29 en 30 november, 1 december. Aanvang 20.00 uur.
Kaarten: www.toneelschuur.nl of www.eglentier.nl.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)