Eerste prijs Shoot Your Shot #15 voor Jules Aperghis en Nola Kempermet met ‘One of the wild’

0

Jules Aperghis en Nola Kemper hebben de eerste prijs in de wacht gesleept met hun korte film ‘One of the wild’ tijdens de feestelijke finale van Shoot Your Shot #15, de filmcompetitie van de Filmschuur voor jongeren uit Haarlem en omgeving.

De jury over de film: “Het hoofdpersonage nam ons direct mee in deze surrealistische wereld, waarin de spanning van begin tot eind knap werd vastgehouden. Spel, cinematografie, montage, production design worden daarbij erg kundig ingezet en maakt van de film een professioneel geheel.

‘One of the wild’ wordt van donderdag 12 t/m woensdag 18 december 2019 vertoond als voorfilm bij alle films in de Filmschuur. Daarnaast kregen de winnaars een waardebon van Open Studio aangeboden en biedt EYE Filmmuseum Amsterdam een plek aan in het Eye Opener team.

De tweede prijs ging naar ´Loutkar´ van Guido Duijn, de derde prijs ging naar ‘Hoe we ongeduldig zijn’ van Ian Marquez Garcia en de aanmoedigingsprijs was voor ‘The Hunt’ van Esmée van Goinga. De winnende films zijn te zien op www.shootyourshot.nl.

Ook het publiek kon een winnaar kiezen. Het publiek koos voor ‘Hoe we ongeduldig zijn’ van Ian Marquez Garcia. Deze film is te zien op 22 december als voorfilm bij de voorpremière ‘Jojo Rabbit’.

Groepsfoto. Fotografie: Bibi Veth.
Groepsfoto.
Fotografie: Bibi Veth.

De jury van Shoot Your Shot #15 bestond uit acteur Thomas Höppener, filmrecensent Hugo Emmerzael, documentairemaker Emma Westermann, filmregisseur Esther Rots, regisseur Jan Verdijk en Filmschuur-Toneelschuur jongerenambassadeur Naomi Aalbers. De jury was onder de indruk van de professioneel-ogende cameravoering en erg enthousiast over met hoeveel fantasie en originaliteit de makers in zo’n korte tijd unieke werelden wisten te creëren.

Shoot Your Shot # is een korte filmcompetitie voor jongeren tussen de 15 en 21 jaar, met dit jaar het thema WILD. Ter voorbereiding volgden de deelnemers in oktober een Tips & Tricks workshop Shady El-Hamus, regisseur van ‘De libi’. Enkele weken later kregen zij een Montageworkshop van editor Manny Nickpour van Open Studio.

Advertentie