Tentoonstelling ‘long distance’ Marissa Evers bij Galerie KRUIS-WEG68

0

In de expositie ‘long distance’ bij Galerie KRUIS-WEG68 zal een selectie van het werk van Marissa Evers van de afgelopen 3 jaar te zien zijn.

Als tekenaar en beeldhouwer verbindt zij deze werkwijze tot een eigenzinnig interdisciplinair vormentaal, waar plaats en tijd een diffuus begrip is. Ze is gefascineerd door de metropool en de sporen die mensen hierin achterlaten. In haar werk verbeeldt ze haar visie van de stad, maar laat ook de gemoedstoestanden en emoties ervan zien. Terugkerende onderwerpen zijn stadsschappen en architectuur in brede zin, vernauwend naar detailopnames van gebouwen, straten, film-stills en interieurs.

De recente werken omvatten panelen met Brutalistische architectuur als uitgangspunt: een dystopische setting waarin de sfeer, ervaring en de herinnering of het idee van stadsgezichten een centrale rol spelen.

Evers studeerde aan de Academie voor Kunst & Vormgeving in ’s Hertogenbosch, de College of Art in Edinburgh en aan het Sandberg Instituut in Amsterdam. Ze exposeerde o.a. in het Gemeentemuseum Den Haag, Kunstfort Vijfhuizen, Center for Contemporary Non-Objective Art (Brussel), Re: Rotterdam Art Fair, Galerie Franzis Engels (Keulen), 37PK (Haarlem), Cabin (Antwerpen) en Cityscapes Gallery (Amsterdam).

Feestelijke opening op 31 januari 2020 om 16.00 uur in Galerie KRUIS-WEG68 door Willem Hein Schenk, stadsarchitect Gemeente Haarlem.

Info
Driedimensionale tekeningen, tekeningen op papier en schaalmodellen.
Tentoonstelling ‘long distance’ Marissa Evers
van 31 januari tot en met 29 februari 2020
Een nieuwsgierig, onderzoeksmatige houding ligt ten grondslag aan Marissa Evers’ werk.

Galerie KRUIS-WEG68
Kruisweg 68 – 2011 LE Haarlem
Telefoon: 0031 653566594
do-t/m zat. 11-18 uur en op afspraak

Inhoud kan niet worden weergegeven door uw cookie voorkeuren!

Dit komt omdat “Google Maps” cookies gebruikt die u niet toestaat. Wilt u deze inhoud toch zien dan dient u op toestaan te klikken: klik hier om uw voorkeuren te openen.

Advertentie