- Advertentie -
Home Haarlem Geslaagde partnerbijeenkomst Honkbalweek Haarlem bij Villa Westend

Geslaagde partnerbijeenkomst Honkbalweek Haarlem bij Villa Westend

0
Partnerbijeenkomst Honkbalweek Haarlem. Fotografie: Hans van Leuven / Madrieco.nl.

Het was volle bak afgelopen dinsdag 4 februari bij de partnerbijeenkomst van de Honkbalweek Haarlem 2020 in Villa Westend. Onder het genot van een heerlijk hapje en een drankje kregen de (toekomstige) partners een update van het organisatiecomité van de huidige stand van zaken én van de plannen voor de jubileumeditie die gehouden wordt van vrijdag 26 juni tot en met zondag 5 juni 2020.

Cuba komt naar Haarlem
De organisatie maakte bekend dat Cuba is toegevoegd aan het deelnemersveld van de jubileumeditie. Naast Cuba vormen titelverdediger Japan, Duitsland, Taiwan en Nederland de sterke line up van het toernooi. Er wordt momenteel nog onderhandeld met een aantal Amerikaanse collegeteams om het deelnemersveld van de dertigste editie met zes teams compleet te maken.

Honkbalcoryfeeën aan het woord
Er waren een hoop bekende trouwe sponsors van de Honkbalweek aanwezig en ook veel nieuwe gezichten en hopelijk toekomstige partners. De avond werd opgeluisterd met interviews door Frank Snoeks (bekend van de NOS) en Simon Zwartkruis (Voetbal International, schrijver van biografie van Seedorf en Memphis Depay). De twee gerenommeerde journalisten hadden drie bijzondere honkbalcoryfeeën aan tafel: Robert Eenhoorn (algemeen directeur van AZ, voorheen speler van de Yankees en voormalig manager en TD van Team NL), Jan Hijzelendoorn (voormalig international, nu consultant voor bedrijven en organisaties) en Robin van Doornspeek (voormalig international, nu pitching coach van Team NL). Ze vertelden over hun indrukwekkende carrières en de rol van de Honkbalweek in hun honkballende leven. Eenhoorn: ‘Als je als klein jongetje op de tribune zit tijdens de Honkbalweek, wil je maar één ding: ooit ook daar op dat veld staan.

Camping Honkbalweek
Tijdens de presentatie werd ook een nieuw initiatief onthuld: Camping Honkbalweek op het terrein van de IJsbaan. Op die manier kunnen honkballiefhebbers van ver weg de hele week aanwezig zijn. Er moet plaats komen voor veertig tenten en vijf campers. De vergunning hiervoor is in aanvraag.

Mobiele versie afsluiten