Nieuw in coronatijd: bel altijd contactlijn 088 855 5195

0
Een van de bellers uit het belteam. Ingezonden foto.
Een van de bellers uit het belteam. Ingezonden foto.

Het is stil op straat. De wijkcentra zijn voorlopig tot en met 6 april 2020 gesloten. Veel ouderen en kwetsbare bewoners zijn door de corona-maatregelen aan huis gekluisterd. Een van de initiatieven om met hen in contact te blijven en hen ondersteuning te bieden is de telefoonlijn Altijd Contact.

Nadat bekend werd dat locaties moesten sluiten, ging het balletje op initiatief van een sociaal werker snel rollen. Vanaf 16 maart vormen collega’s van diverse (welzijns)organisaties in Haarlem met elkaar het telefoon of Altijd Contact team, op werkdagen tussen 11:00 en 13:00 uur. De belteams staan in contact met andere professionals en vrijwilligers. Zo wordt er snel van alles geregeld.

Verbinden
Wie hulp nodig heeft of een praatje wil maken, belt Altijd Contact: 088 – 855 5195. De mensen van het telefoon- of Altijd Contactteam nemen de tijd en zoeken met de beller naar praktische oplossingen voor vragen of problemen. En bij het uitvoeren van die oplossingen helpen weer andere werkers en vrijwilligers. Zo leggen ze de verbinding met andere stedelijke en wijkinitiatieven.

Zo fijn dat ik nog iemand spreek!’ en ‘Heel prettig, dat praatje. Een fijn gevoel dat ik niet vergeten word.’ Deze reacties zijn een stimulans voor organisaties om zich ook aan te sluiten en met elkaar nog veel meer mooie initiatieven te ontwikkelen.

Samen
Medewerkers van Haarlem Effect, DOCK Haarlem, SportSupport, Kennemerhart en Roads vormen met elkaar het Altijd Contactteam. Ze werken nauw samen met onder andere BUUV, Burennetwerk Haarlem en Tandem.

Advertentie