Families verkopen bloemen om de kwekers een steentje bij te dragen

Samen bloemen verkopen in de voortuin

0
Ingezonden pr foto.
Ingezonden pr foto.

Zoals bekend worden er elke dag duizenden bloemen in de shredder gegooid door verschillende kwekers binnen Nederland, vanwege de weggevallen vraag naar bloemen uit het buitenland.

Het online platform, bloemenover.nl is sinds enkele weken gestart om deze bloemen van de shredder te redden en de Nederlandse kwekers een hart onder de riem te steken.

Het platform biedt de kweker de mogelijkheid om overschot aan bloemen direct aan de consument aan te bieden en hier nog de kostprijs voor terug te krijgen.

Daarnaast regelt bloemenover ook pop-up shops in de voortuin. Families verkopen hier samen bloemen vanuit hun eigen voortuin. Zo zijn er zaterdag 25 april vanaf 10:00 twee pop-ups in Heemstede: aan de wagnerkade 61 en aan de Groenendaalkade 6 (ook op zondag). De pop-up shops bieden een leuke activiteit voor onder meer gezinnen om met elkaar te ondernemen, samen vrijwilliger te zijn en iets positiefs te doen voor een ander.

Uiteraard is het hele concept Corona-proof, inclusief anderhalve meter afstand en contactloze betaling. Het brengt ook iets anders moois, namelijk leuke gesprekken met buurtgenoten.

Het platform helpt om grote hoeveelheden bloemen een leuk plekje te geven, juist in deze tijd waar mensen wel een bloementje kunnen gebruiken.

Meedoen?
Bloemenover is momenteel nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers in de regio’s Haarlem, Heemstede, Amsterdam en Amstelveen die bloemen willen vekopen vanuit hun eigen voortuin. Geïnteresseerd? Meld je aan via hello@bloemenover.nl.

Kijk voor meer informatie op www.bloemenover.nl.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)