- Advertentie -
Home Top In Haarlem zijn we er voor elkaar

In Haarlem zijn we er voor elkaar

0

Van 1 t/m 8 oktober roept Haarlemvoorelkaar, het platform van het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving, alle inwoners van Haarlem op om extra in actie te komen tegen eenzaamheid. Uit recent onderzoek van het overkoepelende vrijwilligersplatform NLvoorelkaar blijkt dat de behoefte aan nieuwe contacten groeit, maar ook dat vrijwilligerswerk het gevoel van eenzaamheid vermindert. Een win-win voor vrijwillige inzet én participatie.

Groeiende behoefte aan nieuwe contacten
In 2019 werd voor het eerst ‘meer mensen ontmoeten’ de meest gekozen reden om hulp te vragen en verdubbelde dat jaar de contacten rondom maatjes en gezelschap. Het blijkt dat veel mensen eenzaamheid als een belangrijke motivatie zien om vrijwilligerswerk te gaan doen. Een trend die zich tijdens de coronacrisis, ook in Haarlem, alleen maar doorzet.

Vrijwilligerswerk vermindert gevoel van eenzaamheid
Het blijkt dat gebruikers van Haarlemvoorelkaar hun gevoel van eenzaamheid verminderen door een ander te helpen. Door vrijwilligerswerk leren zij nieuwe mensen kennen en breiden ze hun netwerk uit.

Week tegen eenzaamheid met Haarlemvoorelkaar
Om zoveel mogelijk bekendheid en bewustwording rondom het thema eenzaamheid te creëren in de gemeente Haarlem worden tijdens de ‘Week tegen Eenzaamheid’ Haarlemmers dagelijks geactiveerd en gevraagd om iets voor een ander te doen. Ze kunnen zich inschrijven voor de actie via ons platform haarlemvoorelkaar.nl en ontvangen in hun mailbox verschillende ideeën om eenzaamheid in hun omgeving tegen te gaan. Inschrijven kan via www.haarlemvoorelkaar.nl/week-tegen-eenzaamheid-2020.

Programma Week tegen Eenzaamheid in Haarlem
Daarnaast is er in Haarlem ter gelegenheid van de ‘Week tegen Eenzaamheid’ een afwisselend coronaproof programma samengesteld. Geen grote bijeenkomsten, maar wel een fotowedstrijd, stadswandelingen en een interessante workshops.

Mobiele versie afsluiten