Rob uit Haarlem plaatst zich bij de laatste 10

In de zoektocht naar het grootste schildertalent van Nederland

0

In het tweede seizoen van het NTR programma Project Rembrandt, gepresenteerd door Annechien Steenhuizen, wordt in acht afleveringen op zoek gegaan naar de meest getalenteerde amateur kunstschilder van Nederland. Uit 30 kandidaten werden vanavond in de uitzending 10 gepassioneerde talenten gekozen die zich de komende maanden het oude ambacht van kunstschilder meester proberen te maken. Rob uit Haarlem wist het tot de laatste 10 te schoppen.

Dat de 53-jarige Rob uit Haarlem houdt al van jongs af aan van dansen, zingen, tekenen en schilderen. Van zijn 17e tot zijn 30e was hij professioneel balletdanser. Hij danste bij diverse grote binnen- en buitenlandse gezelschappen en eindigde zijn carrière bij het Nationaal Ballet. Daarna schoolde hij zich om tot maatschappelijk werker. Vijf jaar geleden besloot Rob zijn maatschappelijk carrière in te ruilen voor een kunstcarrière. Sindsdien besteedt hij zoveel mogelijk tijd aan schilderen en hoopt hij ook te gaan verkopen.

Iedere aflevering voeren de deelnemers nieuwe opdrachten uit, waarbij ze de grote meesters niet kopiëren en imiteren, maar hun werk erdoor laten inspireren en zo hun eigen stijl ontwikkelen. Hierbij worden ze gecoacht door bevlogen docenten, kunstenares Iris Frederix en kunstenaar & docent Tyas Leeuwerink, die ieder vijf deelnemers onder hun hoede nemen. Rob zal in het programma begeleid worden door docente Iris.

De opdrachten brengen de schildertalenten naar prachtige locaties in Nederland en ontmoetingen met bijzondere figuren. De hierbij gemaakte werken worden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit Pieter Roelofs, hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum en gespecialiseerd in 17de-eeuwse Nederlandse schilderkunst, en Lita Cabellut, kunstenares. Pieter en Lita worden iedere aflevering bijgestaan door een bijzonder gastjurylid. Samen bepalen ze iedere week: wie gaat er door en wie valt er af?

Online competitie & masterclasses
De kijkers thuis kunnen op projectrembrandt.nl iedere week de masterclasses uit de serie volgen én deelnemen aan een online competitie. De opdracht voor de wedstrijd is het schilderen van een live geposeerd portret van Sebastiaan Groot, winnaar van het vorige seizoen van Project Rembrandt. De beste inzendingen maken kans op een plek in de publieksjury in de laatste aflevering waarin de winnaar wordt bepaald van Project Rembrandt. Ook voor terugkijken, updates over het programma en meer informatie over de docenten, juryleden en deelnemers ga je naar projectrembrandt.nl.

Info
Uitzending: Zondagen vanaf 25 okt t/m 13 dec om 20.25 bij de NTR op NPO 1
Website: projectrembrandt.nl, of volg het programma op Facebook

Project Rembrandt wordt voor de NTR geproduceerd door Helder TV. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door ING.

- Advertentie -