Voordeur Connexxion bussen 2 november deels weer open in Haarlem-IJmond

0

Vanaf 2 november zijn reizigers in de Connexxion bussen (regio Haarlem-IJmond) weer van harte welkom via de voordeur. Dat is goed nieuws voor reizigers en chauffeurs. Als gevolg van de corona-maatregelen zijn de voordeuren vanaf half maart gesloten gebleven, om voldoende afstand tussen buschauffeurs en reizigers te creëren. Door de plaatsing van schermen is de werkplek van de chauffeurs aangepast om de kans op mogelijke blootstelling aan virusdeeltjes te verkleinen.

Nog niet alle bussen in de regio Haarlem-IJmond zijn vanaf 2 november aangepast met een scherm. Bij bussen waar nog geen scherm is ingebouwd blijft het advies voor de reiziger om bij de achterdeuren in te stappen en te reizen met de OV-chipkaart of via de website een geldig vervoerbewijs aan te schaffen.

Om de veiligheid van het personeel te borgen blijven de stoelen op de eerste rij afgesloten, deze zijn niet toegankelijk. Ook is de aanduiding voor staanplaatsen iets naar achteren verplaatst, opdat reizigers zich niet binnen 1,5 meter van de chauffeur bevinden. Dankzij het openen van de voordeur komt de natuurlijke luchtcirculatie in de bus weer op gang. Ook kunnen reizigers onderling beter afstand houden nu ze niet meer dezelfde deur hoeven te gebruiken voor het in- en uitstappen.

Doordat er zo persoonlijk contact mogelijk is met de chauffeur kunnen reizigers ook weer een kaartje kopen bij de chauffeur. Het gratis reizen door kinderen van 4 t/m 11 jaar onder begeleiding van een volwassene vervalt per 23 november in deze regio. Hiervoor kan weer het Kids Dagkaartje van € 1,00 worden gekocht bij de chauffeur.

Vanaf 2 november geldt dan ook voor de bussen waar een scherm in zit: instappen door de voordeur, uitstappen via de achterdeur. De buurtbus zal pas later weer gaan rijden vanwege de aanpassingen die nog uitgevoerd moeten gaan worden. Er wordt nog steeds voor extra schoonmaak gezorgd van alle contactpunten, zoals stangen, stopknoppen, pinapparatuur, etc. waarmee reizigers in de bus te maken hebben. Het gebruik van een mondkapje blijft verplicht vanaf 13 jaar.

Zie ook het eerdere bericht hierover waarin nog werd gesteld dat de bussen in Haarlem pas op 23 november de voordeuren openen.

- Advertentie -
Vorig artikel7 miljoen bloembollen bij Keukenhof
Volgend artikelTiener op straat beroofd
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.