Spoedpost Spaarne Gasthuis in Haarlem Noord deels gesloten vanaf 4 januari

In verband met de coronadrukte concentreert het Spaarne Gasthuis de spoedzorg in Haarlem Zuid en Hoofddorp

0

De spoedeisende hulp van het Spaarne Gasthuis aan de Vondelweg in Haarlem Noord sluit vanaf 4 januari 2021 tot nader order de deuren. Spoedeisende zorg wordt geconcentreerd in Haarlem Zuid en Hoofddorp. De huisartsenpost in Noord blijft wel open op de bestaande tijden tijdens avond, nacht en weekend.

Het ziekenhuis treft deze maatregel vanwege het toenemende aantal coronapatiënten. Om de sterke toestroom van coronapatiënten te kunnen opvangen is er meer personeel nodig. Het personeel van de spoedpost kan worden ingezet op andere plekken in het ziekenhuis, waaronder de corona-IC en de corona-unit in de kliniek.

Het Spaarne Gasthuis blijft, ondanks deze tijdelijke en gedeeltelijke sluiting, hoogwaardige spoedzorg bieden op meerdere locaties. Er wordt in de avonden en weekenden wel huisartsenzorg geboden in Haarlem Noord, zoals men al gewend is. Spoedeisende huisartsenzorg is daar op werkdagen beschikbaar tussen 17:00 en 23:00 uur. In het weekend is de huisartsenpost in Noord open tussen 08:00 en 23:00 uur. De huisartsen blijven ook visite rijden in Haarlem Noord.

Wat betekent dit voor mensen met een acute zorgvraag?
Patiënten met een hulpvraag kunnen tijdens kantooruren terecht bij hun eigen huisarts. Bij een acute zorgvraag buiten kantooruren bellen ze de spoedpost via nummer (023) 224 2526. De triagist beoordeelt wat er nodig is.

  • Voor een afspraak op de huisartsenpost kan de patiënt gewoon terecht in Haarlem Noord.
  • Is het nodig dat de patiënt naar de spoedeisende hulp komt dan gaat hij naar Haarlem Zuid. De extra aanrijtijd is maximaal 7 minuten.

Bij levensbedreigende situaties bellen mensen 112. De ambulancediensten rijden naar het juiste ziekenhuis.

 

- Advertentie -
Vorig artikelVan 2 naar 3 OV-knooppunten in Haarlem
Volgend artikelWethouder Botter tijdelijk afwezig
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.