Aanhouding drie verdachten inzake beroving pizzakoerier

0

In het onderzoek naar de gewelddadige beroving van de pizzakoerier in Haarlem op 26 oktober 2020 zijn door de politie drie verdachten aangehouden.

Op maandagavond 26 oktober werd een 21-jarige pizzakoerier de dupe van vier straatrovers. De pizzakoerier werd tijdens deze poging beroving geslagen en geschopt. Omdat getuigen dit geweldsincident zagen gebeuren, besloten de daders kennelijk om de beroving te staken en weg te vluchten. Een van de vier verdachten kon al snel worden aangehouden.

Verdachten zijn 15, 16 en 17 jaar
De recherche zette het onderzoek voort naar de overige drie daders en heeft de afgelopen periode nog twee verdachten aangehouden. Alle aangehouden verdachten zijn Haarlemmers in de leeftijd van 15, 16 en 17 jaar. Het onderzoek naar de vierde verdachte loopt nog.

Weinig tot geen buit te halen bij maaltijdbezorgers
Rechercheur van het onderzoeksteam: “Het beroven van pizzakoeriers en maaltijdbezorgers levert zelden buit op, omdat bijna alle bedrijven het goed geregeld hebben dat er vooraf online betaald wordt. De maaltijdbezorgers hebben dan ook zelden geld bij zich. Als je dan ook nog eens ziet welk leed deze overvallers toebrengen en je zet dat af tegen de uiterst geringe buit, dan is het helemaal niet te vatten.

De recherche verwacht ook de vierde verdachte nog aan te kunnen houden.

- Advertentie -
BRONPolitie.nl
Vorig artikelMeldpunt Toeslagenaffaire
Volgend artikelMuseumTV naar Noord-Holland
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.