Het wijkcentrum: een plek om je terug te trekken

0

Op zoek naar een plek waar je je terug kan trekken? Toe aan even rust aan je hoofd? Welzijnsorganisaties DOCK Haarlem en Haarlem Effect bieden in de wijkcentra de gelegenheid aan kinderen en volwassenen om hier even een plekje voor zichzelf te hebben. Om te werken, huiswerk te doen, een boek te lezen, of in alle rust gewoon even helemaal niets.

Door de coronamaatregelen zitten we hele dagen met elkaar in huis, soms zelfs met meerdere in een kamer. Er kunnen spanningen ontstaan en het kan je motivatie en concentratie vermogen behoorlijk op de proef stellen.

Het tegenovergestelde is net zo vervelend. Mensen in alle leeftijdscategorieën zitten hele dagen alleen thuis en voelen zich eenzaam. Zij hebben juist een plek nodig waar ze een luisterend oor kunnen vinden, hun verhaal of zorgen kwijt kunnen. Kan of durf je hiervoor niet de deur uit om naar het wijkcentrum te gaan maar wil je wel iemand spreken, dan is de Altijd Contactlijn op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9-12 uur bereikbaar op 088 – 8555195.

De Sociaal Wijkteams, sociaal werkers en opbouwwerkers van DOCK en Haarlem Effect ontvangen steeds vaker verontrustende signalen. En bieden daarom de mogelijkheid om een plekje voor jezelf te reserveren maar ook een plek waar je een antwoord op een (hulp)vraag kan krijgen, je zorgen en verhaal kan delen, een plek waar je je niet eenzaam hoeft te voelen. Je maakt een afspraak en stemt samen met de coördinator van de locatie de wensen en mogelijkheden af. Er is altijd een professional of vrijwilliger van DOCK, Haarlem Effect of het Sociaal Wijkteam aanwezig om je te ontvangen. De bezoeken vinden plaats volgens de richtlijnen van de RIVM.

Voor een afspraak op de locaties in Schalkwijk, Oost en Noord bel je naar 088 – 855 5175

 • Schalkwijk:
  Wijkcentrum De Wereld, Laan van Berlijn 1
  wijkcentrum De Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98
  Da Vinci, Centrum van ontmoeting, Leonardo Da Vinciplein 73
 • Oost:
  Wijkcentrum Alleman, Jan Sluyterslaan 11
  Buurtwinkel Hof van Leijh, Merovingenstraat 79
 • Noord:
  Wijkcentrum De Horizon, Ambonstraat 2

Voor een afspraak op een locatie in het centrum of Zuid-West bel je 06-39837394

 • Centrum:
  Wijkcentrum Binnensteeds, Nieuwe Groenmarkt 20
 • Zuid-West:
  Buurtcentrum De Tulp, Voortingplantsoen 56
  Trefpunt ’t Trionk, Van Oosten de Bruijnstraat 60

 

- Advertentie -
Vorig artikelHaal Museum Haarlem in huis met een kwartetspel
Volgend artikelRijnland investeert in duurzame en effectieve afvalwaterzuivering Zwanenburg
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.