Podcast van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland is populair

Nu ook beschikbaar voor andere bibliotheken in Nederland

0

Podcasts zijn razend populair; zowel het aantal podcasts als luisteraars is de afgelopen jaren flink toegenomen. De Bibliotheek Zuid-Kennemerland heeft al een tijdje haar eigen podcast: de BibliotheekCast. Deze serie bestaat uit zeven afleveringen over uiteenlopende onderwerpen. Van tips voor het voorlezen, hoe je slim omgaat met social media tot een kijkje in het leven van een laaggeletterde. Sinds kort kunnen bibliotheken in het hele land de podcast van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland delen met hun publiek.

De Bibliotheek Zuid-Kennemerland is steeds op zoek naar manieren om mensen op een inspirerende en laagdrempelige manier te betrekken bij taal en lezen, digitale vaardigheden en mediawijsheid. Dat was ook reden om de BibliotheekCast te ontwikkelen. De afleveringen zijn luisterreportages over uiteenlopende thema’s. De ene keer luister je naar Gerrit die vertelt hoe het is om laaggeletterd te zijn, in een andere aflevering krijg je praktische tips hoe je van voorlezen een feestje maakt.

Belangrijke landelijke thema’s
De thema’s die aan bod komen in de BibliotheekCast, zoals laaggeletterdheid, spelen ook elders in het land. In samenwerking met Probiblio en Rijnbrink (organisaties die ondersteuning bieden aan bibliotheken) heeft de Bibliotheek Zuid-Kennemerland daarom haar podcast en een uitgebreide mediatoolkit beschikbaar gesteld voor landelijk gebruik. Zo kunnen andere bibliotheken deze mooie afleveringen ook aan hun publiek aanbieden.

Nieuwsgierig?
Ben je benieuwd naar de BibliotheekCast? Je kunt deze beluisteren via SoundCloud,
Spotify en iTunes. Meer informatie over de verschillende afleveringen vind je op:

 

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelVerdachte van inbraak op boot aangehouden
Volgend artikelCafé Lugosi’s gooit roer om [video]
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.