Guus Meeuwis doopt tulp in Keukenhof

0

In het kader van zijn 25-jarig jubileum, doopte zanger, tekstschrijver en componist Guus Meeuwis op 30 april 2021 in Keukenhof zijn eigen tulp. De zanger is, naar eigen zeggen, in 1995 per ongeluk het artiestenvak ingerold, maar is 25 jaar en ruim 50 stadionconcerten later niet meer weg te denken uit de Nederlandse top. Een eigen tulp past goed bij zijn indrukwekkende carrière.

Over de kleur van de tulp was Guus vooraf duidelijk: een blauwe of een oranje, passend bij de kleuren bij zijn jubileumtour die in 2020 gepland stond. Het werd een oranje, dubbele tulp. “Dit is een indrukwekkende tulp,” aldus Guus. “Het is een eer om een tulp vernoemd te krijgen.

Keukenhof mocht in 2021 een beperkt aantal dagen open voor bezoekers als onderdeel van Testen voor Toegang. “We zijn het nationale en internationale uithangbord voor de sierteelt,” geeft directeur Bart Siemerink aan. “We laten het bloemenpark nu op andere manieren aan de wereld zien. Via video’s, televisieprogramma’s en ook via deze tulpdoop.

De tulp is geteeld door kweker Maveridge International uit St. Maarten.


 

 

- Advertentie -
Vorig artikelSeniorWeb Haarlem houdt presentatie over de browser Edge
Volgend artikelVoorlichting over borstprotheses
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.