Eerste grote evenement in binnenstad Haarlem: Spaarnestad Concert op 3 juli

0

Op zaterdag 3 juli zal na bijna een jaar weer een publiekevenement wordt georganiseerd in de binnenstad van Haarlem. Op een van de mooiste grachten van Haarlem, de Bakenessergracht, zal dit jaar het Spaarnestad Concert worden georganiseerd met uiteraard het Kennemer Jeugd Orkest (KJO) met een gastoptreden van Rilan van Rilan and the Bombardiers en Mylou Frencken. Ook het Ampzing Genootschap zal een optreden verzorgen. Het programma vangt aan om 19.30 uur en zal om 21.00 uur eindigen. Er zijn kaarten te koop voor boten en stoelen op de kaden. Er wordt rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen.

Dit concert is speciaal bedoeld om jong talent de kans te bieden op een podium en het publiek kennis te laten maken met dit jeugdsymfonieorkest. Sommige jeugd moet wat meer aangespoord worden om een hobby te vinden. Maar je zou je kind kunnen stimuleren lid te worden van een jeugdorkest zoals het KJO.

Voor klassieke-muziek, is te weinig podia toegankelijk voor de jeugd om deze stromingen te ontdekken en te promoten. Met het Spaarnestad Concert proberen we met de programmering in een bijdrage te leveren aan het populariseren van klassiek, met name ook onder de jeugd. De basis van het concert vormt het Kennemer Jeugd Orkest (KJO).

Kaartverkoop
Er mogen maar een beperkt aantal sloepen in de gracht alleen schippers die een entreebewijs via de website spaarnestadconcert.nl hebben gekocht worden doorgelaten. Er zijn slechts 50 tickets beschikbaar. Voordeel van de sloep is dat de huidige norm van anderhalve meter afstand goed te handhaven is. De prijs voor een sloep is € 50.
Op de site kunt u tevens het sloepreglement en de huisregels downloaden.

Er zijn ook een beperkt aantal zitplaatsen voor bezoekers op de kade tegenover het podium. Ook hier geldt de anderhalvemeter maatregel en mogen bezoekers met 2 bij elkaar zitten.

Deze zitplaatsen kan men ook reserveren www.spaarnestadconcert.nl. De prijs voor 2 stoelen is € 24.

Entreekaarten (e-tickets) zijn alleen via de site te bestellen. Bij de entreepunten op de Bakenessergracht is geen kaartverkoop.